Partizan i Crvena zvezda nastavljaju bitku za šampionsku titulu, crno-beli imaju bod prednosti pred 22. kolo domaćeg šampionata. Tim Igora Duljaja pobedio je u prošlom kolu IMT u Humskoj (5:2), dok je sastav Vladana Milojevića slavio na gostovanju u Novom Pazaru (3:0). O spornim situacijama sa ta dva meča pričao je Zdravko Jokić.

Iskusni nekadašnji arbita je u emisiji "Arene sport" analizirao dešavanja sa tih mečeva. Pazarci su se žalili zbog penala koji je u 36. minutu dosuđen za crveno-bele. "Stavljam se u položaj sudije koji je vertikalno postavljen. Teško je videti z njegove pozicije, stopalo ide ka glavi igrača Zvezde, ali iz ovog ugla vidimo da nije bilo kontakta, već da je igrač Pazara izbio loptu prvi i posle toga došlo je do kontakta koji nije kažnjiv, jer je pratio fudbalsko kretanje, nosila ga je inercija. Prekršaj nije bezobziran, da je bilo tako, onda bi se dosudio i penal. Ovo nije penal, vidimo da nema prekršaja za kazneni udarac", rekao je Jokić.

U Humskoj je u 64. minutu dosuđen jedanaesterac za Partizan, sudija Andrija Stojanović nije video igranje rukom, pa je posle poziva iz VAR sobe pokazao na "kreč". "Isti položaj sudije, vertikalno stoji. Svake godine imamo probleme sa instrukcijama UEFA, vidimo da mu je desna ruka odručena, možda je hteo u klizeći start, nije to uradio, ruka štiti prostor i vidimo da je odručena. Dobra odlluka sudije, koji to nije video u prvi mah."

IMT je meč završio sa desetoricom, a Jokić smatra da je prvi žuti karton za Vladimira Radočaja bio prestrogo pokazan. "Uvek imamo primedbe, kada bi sudija znao da će igrač dobiti drugi, ne bi mu dao prvi. Ovde je borba za poziciju, bilo je kratko povlačenje u delu terena koji započinje napad, znači nije obećavajući. Da se to dogodilo na drugoj polovini terena... Kratko je trajalo, borba za poziciju, trebalo je preskočiti karton i upozoriti igrača da će sledeći takav start biti kažnjeno."

Posle samo četiri minuta Radočaj je dobio drugi žuti, a nekoliko minuta kasnije dosuđen je i penal za goste. "Drugi žuti je iz onih žutih kartona koji je stvarno drugi žuti, start koji se kažnjava kartonom. Što se penala tiče, igrač Partizana je u želji da izbaci loptu udario protivnika, bio je penal", zaključio je Zdravko Jokić.

(Arena sport/MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO:

Trening fudbalera Partizana Kurir televizija