Jedan od najboljih fudbalera sveta Erling Holand potvrdio je ponovo večeras zašto se uz njegovo ime pišu takve titule. Holand je u velikoj pobedi Mančester sitija nad Lutonom u okviru FA Kupu (6:2) postigao čak pet golova, pokazavši da je povreda iza njega i da u završnici sezone od njega možemo da očekujemo najbolje moguće partije.

Holand je do het-trika došao već u prvom poluvremenu, preciznije pogađao je u 3, 18. i 40. minutu, a nije se tu zaustavio ni u nastavku kada je Luton uspeo da smanji na 3:2. Tako je Holand sa još dva gola u 55. i 58. minutu poveo "građane" ka pobedi, da bi konačni trijumf potvrdio Mateo Kovačić u 72, što je takođe senzacija kada znamo koliko retko se hrvatski reprezentativac uopšte upisuje u strelce.

Interesantno je da je Kevin de Brujne asistirao za čak četiri od pet golova, pa je i to dokaz koliku razliku pravi Belgijanac od kada se vratio u tim. U asistente su se upisali još i Bernardo Silva i Džon Stouns, ali ipak sve naslovne strane sa večerašnje velike pobede zauzeće De Brujne i Holand.

BONUS VIDEO:

Crvena Zvezda, Mančester Siti  MONDO/Dušan Ninković

(MONDO - M.V.)