Fudbalska reprezentacija Srbije zaigraće na Evropskom prvenstvu po prvi sa ovim imenom, pošto je prethodni nastup našeg nacionalnog tima bio još davne 2000. godine, kada se zemlja zvala jugoslavija. Tada kapiten, danas selektor Dragan Stojković Piksi odveo je "orlove" u Nemačku, a tamo će biti promovisana nova oprema nacionalnog tima - i čini se da će to biti veoma zanimljivo rešenje!

Nakon što smo saznali da Srbija menja sponzora za opremu nakon Evropskog prvenstva, u javnost su počele da cure informacije o dresovima koje će igrači nositi na samom takmičenju. Navodno, na prvoj garnituri dresova biće simboli orla i ljiljana, dok će drugu krasiti simboli Đavolje varoši! Ove detalje otkriva sajt "Futi hedlajns", uz napomenu da će dres biti u kombinaciji bele i plave boje!

Dres reprezentacije Srbije za Evropsko prvenstvo
Mondo/ Predrag Vujić 

Ukoliko Puma stvarno napravi ovakvu opremu za reprezentaciju Srbije, to će biti potpuno novi identitet nacionalnog tima. fudbalska reprezentacija je godinama "izbegavala" plavu opremu i rezervne garniture uglavnom su bile čisto bele. Iako je plava jedna od tri dominantne boje na zastava Srbije, nismo je tako često viđali na opremi fudbaleri. Upravo zbog toga su se navijači često sa setom prisećali vremena kada je Radomir Antić vodio nacionalni tim, a Srbija redovno igrala u bojama svoje trobojke!

Zanimljiv dodatak rezervnom dresu nacionalnog tima - a pitanje je da li ćemo ga koristiti na mečevima protiv Engleske, Danske i Slovenije u grupnoj fazi - trebalo bi da budu siluete zemljanih kula. Đavolja varoš je jedno od najspektakularnijih čuda prirode u našoj zemlji, nalazi se nedaleko od Kuršumlije, a sličnih kula ima više od 200! Ovakav geomorfološki fenomen jedistven je za Srbiju, pošto se slične pojave mogu videti u pojedinim delovima Evrope i SAD, ali u manjoj količini i manjih dimenzija.

Podsetite se i kako izgleda trenutno dres reprezentacije Srbije:

Fudbalski savez Srbije Dres reprezentacije Srbije

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO:

Piksi postao počasni građanin Opštine Palilula Kurir/M.S.