Neverovatne scene u Hrvatskoj! Samo nekoliko meseci nakon što je otvoren "Hrvatski Bernabeu", 80.000.000 evra plaćen novi stadion Osijeka "Opus Arena" sada vidimo kako delovi istočne tribine otpadaju sa konstrukcije!

Tokom nedeljne prvenstvene utakmice Osijeka i Dinama koja se završila remijem 1:1. videli smo kako je jedan komad betona otpao sa istočne tribine stadiona, a srećom niko nije povređen u tom incidentu. Navodno su iz Osijeka naložili hitnu inspekciju kompletnost stadiona kako bi se utvrdio razlog zbog kog se ovo desilo, ali i da bi se utvrdili krivci. 

"Odmah po saznanju o spomenutom događaju, izvršen je inicijalni pregled istočne tribine te je utvrđeno da je došlo do odvajanja zaštitnog sloja betona, a ti su radovi izvođeni u prvoj fazi izgradnje stadiona Opus Arena, tokom 2020. kada je radove izvodila firma Eurokamen d.o.o. Uočena su oštećenja na nekonstruktivnom dobetoniranom delu, odnosno nisu primeećena nikakva vidljiva konstruktivna oštećenja same konstrukcije tribine", naveli su iz Osijeka. Pogledajte kako je to izgledalo: 

facebook/osijek_moj_grad Osijek stadion urušava

Odmah do same granice sa Srbijom stadion koji je imao radni naziv "Pampas", a zbog sponzorskih razloga nosi ime "Opus Arena" zamenio je stari "Gradski vrt" kao dom fudbalera Osijeka. Velika investicija je napravljena kako bi Osijek prešao na novi stadion sa 13.500 gledalaca, a tada se govorilo o uslovima kao na "Santjago Bernabeu". 

"Ne tako davno završili smo šivenje veštačke trave posebnom tehnologijom, što travnjak svrstava među top svetske travnjake, kakve imaju Santjago Bernabeu, Marakana i Park prinčeva", rekao je glavni inženjer Hrvoje Sučić. Pogledajte kako izgleda novi stadion u Osijeku: 

Youtube/NK Osijek/printscreen Najmoderniji stadion u regionu, blizu granice Hrvatske i Srbije.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

Piksi Hajduk ili Dinamo Twitter/hotsportsrb