Pravo niotkuda prethodne godine Ronaldinjov sin Žoao Mendeš potpisao je za Barselonu, ali i dalje nije debitovao za prvi tim. Sudeći po onome što je pokazao u prethodnih godinu dana, teško da će i ikada jer jednostavno očeve "kopačke" su prevelike za njega. Videli smo po koji simpatičan potez, ali ništa više od toga pošto prosto kvalitetom ne može da izbori svoje mesto u ekipi koja ga je dovela zbog slavnog imena.

Mendeš ima 19 godina i nije ni senka svog oca, pošto pruža vrlo slabašne partije u dresu omladinskog tima Barselone. Sve češće je i van tima i gotovo je izvesno da mu neće biti ponuđen novi ugovor (aktuelni ističe na kraju sezone). Zbog sve lošijih partija, čak su mu "smislili" novi posao u katalonskom timu.

"Ronaldinjov sin Žoao Mendeš nije uključen u ekipu za današnji meč U19 ekipe. Treneri su ga pretvorili u kamermana. Morao je snimati utakmicu kako bi kasnije mogli analizirati utakmicu", piše list Sport uz fotografiju na kojoj se vidi da je Ronaldinjov naslednik zaista stajao kraj kamere i doživeo fudbalsko "poniženje". Mnogi ipak misle da je katalonski list samo izveo zaključak od toga što je Mendeš u jednom trenutku stajao kraj kamere i da nije "izgubio" posao fudbalera.


"Tip je toliko loš da su ga pretvorili u kamermana", jedan je od brutalnih komentara na ovu situaciju koja definitivno neće pomoći da fudbalski sazri jer se ispostavlja da se radi o prilično prosečnom napadaču, ali zgodno će mu Barselona stajati u "CV-u", ako odluči da nastavi da juri snove.

Podsetimo, Ronaldinjo je u dresu tima sa Nou Kampa igrao od 2003. do 2008. godine kada je došao iz Pari Sen Žermena. Odigrao je 207 utakmica i postigao 97 golova, pomogavši klubu da "stane na noge" i postane jedna od najdominantijih sila.

BONUS VIDEO:

Dušan Vlahović crveni karton Arena premium

(MONDO - M.V.)