Radnički iz Kragujevca je apsolutni hit domaćeg prvenstva i nakon "lude" pobede nad Čukaričkim (4:3) sve su bliži "izlasku" u Evropu. Nakon nova tri boda, Radnički zauzima četvrto mesto na tabeli i ima dobre šanse da tu i ostane, međutim uprkos pobedi trener Feđa Dudić požalio se na pravilo koje ga je potpuno zbunilo.

Milutin Vidosavljević, jedan od najboljih fudbalera Radničkog ove sezone, nije mogao da igra protiv Čukaričkog - pošto je došao iz ovog kluba. Nije u pitanju pozajmica, nego transfer, ali je uprkos tome ubačena čudna klauzula da ne može da igra protiv svog nekadašnjeg kluba. Nije to prvi slučaj u srpskom fudbalu, pamti se primer i Jovana Nišića koji kao igrač Voždovca nije mogao da nastupa protiv Partizana, verovatno jer se čelnici klubova boje da će ih navijači "prozivati" ako se ispostavi da su pogrešili u proceni.

"Vidosavljević nije imao pravo da igra, zbog čega sam ogorčen. To samo ovde u Srbiji ima, da igrač koji potpiše za drugi klub nema pravo nastupa. To nigde u životu nisam video, niti sam čuo. U redu je da pozajmljen i nema pravo da nastupa protiv kluba iz kojeg je došao, ali ovo nisam nigde video...", rekao je Feđa Dudić na konferenciji za medije.

milutin vidosavljevic
Vladimir Markovic/© MN press, all rights reserved 

Sportski direktor Slavko Perović objasnio je da taj detalj u ugovoru nije pravno obavezujući, pošto se ne može zabraniti fudbaleru da igra protiv drugog kluba, ali ističe da je Radničkom važnija "reč" od svega na papiru: "Kada se nešto dogovorimo, nama papir ne treba. To je džentlmenski dogovor dva kluba. Čukarički je više puta bio korektan prema nama i nije se postavljalo pitanje da li ćemo održati reč iako je bila mnogo važna utakmica protiv direktnog rivala. Mi se Boga plašimo i verujemo da je fudbal pošten. Data reč treba da poštuje i za nju ne treba papir. Fudbal nam na kraju uvek vrati ono što smo zaslužili".

I bez Vidosavljevića, strelca osam golova ove sezone, Radnički je došao do pobede na "Čika Dači" zbog koje će cena treneru iz  Bosne i Hercegovine samo porasti. Podsetimo, za Feđu Dudića se već interesuje Hajduk iz Splita.

BONUS VIDEO:

Navijači i igraču Partizana posle derbija MONDO

(MONDO - M.V.)