UEFA će dozvoliti selektorima da na Evropsko prvenstvo 2024. u Nemačkoj povedu 26 fudbalera umesto 23, prenosi britanski "Skaj Sports". U pitanju je predlog selektora Srbije Dragana Stojkovića Piksija koji je našao na odobrenje gotovo svih njegovih kolega na zvaničnom sastanku u Diseldorfu pre desetak dana, a "zeleno svetlo" iz Niona stiglo je u ponedeljak.

Uvećani broj fudbalera koje selektori vode na EURO2024 trebalo bi inače da postane i norma za sva reprezentativna takmičenja u budućnosti, s tim da britanski medij navodi da to još nije "uklesano u kamenu". Sve mora da odobri Izvršni odbor UEFA i njihov sastanak je zakazan tek za 22. maj, ali se očekuje da se baš ova odluka donese ranije - na telefonskoj sednici najverovatnije do kraja sedmice.

Veći broj fudbalera bio je dozvoljen i na Svetskom prvenstvu 2022. godine u Kataru, a prvi put je takva odluka doneta inače za EURO2020, zbog korona virusa i umora koji su osećali fudbaleri zbog povećanog broja utakmica. Sada je to "zaživelo", baš kao što je i promena sa tri na pet izmena.

Videćemo da li će Piksijev predlog i njemu olakšati život pred sastavljanje spiska za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, pošto je mnogo puta govorio da je na slatkim mukama. Odluku mora da donese do 7. juna.

BONUS VIDEO:

Piksi na Puškaš Areni Kurir

(MONDO - M.V.)