Selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković ima rok do sedmog juna da pošalje spisak igrača na koje računa za Evropsko prvenstvo. Nakon najnovijih informacija iz Rusije pitanje je da li će na njemu biti ime Srđana Babića, nekadašnjeg štopera Vojvodine i Crvene zvezde, svetskog šampiona sa nacionalnim timom do 20 godina.

Na meču polufinala Kupa Rusije koji su igrali Spartak i Dinamo, Srđan Babić je doživeo povredu zbog koje je već u šestom minutu morao da zatraži izmenu! Lekarski tim Spartaka iz Moskve ukazao je pomoć srpskom defanzivcu, ali on nije mogao da nastavi meč. Na nogama je napustio teren, ali je bilo primetno da se teško kreće ka svlačionici, što nikako nisu dobre vesti ni za njegov tim ni za reprezentaciju Srbije.

Ukoliko je povreda Srđana Babića ozbiljnije prirode, on će verovatno propustiti Evropsko prvenstvo koje se ovog leta igra u nemačkoj. Do okupljanja nacionalnog tima pred EURO 2024 ima samo mesec dana, što je veoma kratak rok, pa bi selektor Stojković mogao da se zamisli koga još ima kao opcije za poziciju štopera.

Babića, inače rođen u Banjaluci, beležio je nastupe za pet mlađih kategorija reprezentacije Srbije, pre nego što je debitovao za seniorsku selekciju. Do sada je odigrao osam mečeva za A reprezentaciju, a na utakmici protiv Bugarske u Leskovcu postigao je gol za izjednačenje (2:2) i tako potvrdio plasman Srbije na Evropsko prvenstvo.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO:

Trening Orlova i magija Piksija Kurir sport