Strašne vesti za srpski fudbal stigle su iz Bugarske. Trener Danilo Dončić iznenada preminuo je u 55. godini, od posledica srčanog udara nakon nekoliko meseci u kojima je imao zdravstvenih problema. Srčani udar dogodio se u stanu koji je Danilo iznajmljivao u glavnom gradu Bugarske, gde je do skoro radio kao šef stručnog štaba Lokomotive iz Sofije.

Dončić je pre nedelju dana završio drugi mandat na klupi bugarskog tima, a pre toga je radio na Malti, na Kipru i u Bahreinu, kao i u Grčkoj gde je bio pomoćnik Dragana Okuke. I deo igračke kariijere nekadašnji napadač proveo je na Malti, a pored toga igrao je još u Portugalu, Bugarskoj i Bosni i Hercegovini, gde je nosio dres Rudara iz Prijedora.

U Srbiji je nastupao za Beograd sa Karaburme, Napredak iz Kruševca i Čukarički. Rođenom Vranjancu nikada se nije ukazala prilika da se kao trener vrati u srpski fudbal. Kao trener Valete je osvojio duplu krunu na Malti u sezoni 2017/18, a nekoliko meseci kasnije fudbalska javnost je saznala da je želeo da angažuje Juseina Bolta! Dončić je imao ideju da najbrži čovek planete pojača tim koji je vodio, ali se momak sa Jamajke zahvalio i odbio ponudu.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO:

Drama u Humskoj: Fudbaler Brage pao na zemlju, lekari odmah utčali na teren Kurir