Dobili smo i prve informacije o stanju mladog srpskog fudbalera koji je stradao na meču hrvatske lige. Slaven Belupo je savladao Goricu 4:1, ali nakon te utakmice niko nije govorio o fudbalu već o sudaru golmana Ivana Banića sa mladim reprezentativcem Srbije Đurom Đulijom Đekićem

Bek mladih selekcija Sbrije je doživeo tešku povredu i odmah se onesvestio nakon sudara sa čuvarom mreže koji je istrčao da ispuca loptu. Ovaj incident se dogodio u 20. minutu meča, a Đekić je naleteo na koleno hrvatskog golmana. Odmah je ostao da leži nepomočno na travi i prebačen je u bolnicu. 

Hrvatski mediji javljaju da je operisan, da je operacija prošla uspešno, ali da je pretrpeo jako teške povrede i ceo srednji deo lica mu je smrskan. Navdi se da su posledice "kao da je bio žrtva teške saobraćajne nesreće". Pogledajte snimak ovo sudara, ali upozoravamo da je sadržaj uznemirujući: 

"Nakon obavljenih pregleda u Opštoj bolnici Koprivnica, gde je utvrđen višestruki prelom facijalne kosti, prelom arkade i potres mozga, Đuro Đulio Đekić će biti prevezen u Kliničku bolnicu Dubrava, gdje bi sutra trebalo da bude operisan", navela je Gorica odmah u saopštenju, a predsednik kluba Nenad Črnko se takođe odmah oglasio.

"Fudbal donosi mnogo lepih trenutaka, ali u jednoj sekundi, kad sve stane, kad nastane tišina, kad se uhvatite u molitvama, zapitate se ima li sve smisla… Mladi igrač Gorice Đuro Giulio Đekić teško je stradao u jučerašnjoj utakmici u Koprivnici i danas prepodne će biti podvrgnut operativnom zahvatu. Verujemo i molimo se za brzi povratak. U ime svih iz Gorice zahvaljujem Darku Korenu, županu Koprivničko-križevačke županije, na brzoj reakciji i mobilizovanju svih u bolnici u Koprivnici, upravi Slaven Belupa, direktoru i osoblju koprivničke bolnice, Tomislavu Madžaru koji je iz Zagreba koordinirao prijem u KB Dubrava. Igračima jedne i druge ekipe veliki respekt jer u ovakvim situacijama teško je biti pribran", naveo je on. 

MN Press Đuro Đulio Đekić

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

Piksi Hajduk ili Dinamo Twitter/hotsportsrb