Fudbalska sezona u Srbiji ulazi u poslednju fazu, a timovima iz Superlige ostalo je još četiri kola u kojima će se boriti za mesta u Evropi, odnosno opstanak. Veoma zanimljivo biće na mečevima u plej-autu koji se igraju u utorak popodne, pošto se samo za Novi Pazar može reći da je donekle siguran.

Mečeve koji mogu da budu ključni za opstanak u elitnom rangu srpskog fudbala na domaćem terenu igraće IMT i Voždovac. Zanimljivo - istog dana i na istom stadionu, u razmaku od samo nekoliko sati! Prvo će "Traktoristi" sa Novog Beograda dočekati Novi Pazar na krovu tržnog centra "Stadion" od 14:00, a zatim će od 19:00 na istom mestu igrati Voždovac i Železničar iz Pančeva.

Praktično će između završetka prve utakmice i zagrevanja igrača za drugi meč proći tek oko dva sata, što je nezapamćen primer u srpskom fudbalu. Nikada ranije nismo imali situaciju da se dve utakmice Superlige Srbije istog dana igraju na istom mestu.

Podsećamo, Voždovac je već godinama domaćin na unikatnom stadionu koji se nalazi u beogradskom naselju Braće Jerković, na krovu tržnog centra koji je izgrađen na mestu starog stadiona. IMT sa Novog Beograda ima svoj stadion pored Hale sportova, ali on ne ispunjava uslove za takmičenje u elitnom rangu, pa su tokom čitave sezone domaćini na Voždovcu.



Standings provided by Sofascore

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO:

Andrija Katić Voždovac TSC Arena Sport