Sparta Prag ima priliku da dođe do duple krune u Češkoj. Nalazi se na korak do titule u domaćem šampionatu i čeka je meč u finalu Kupa, a Veljko Birmančević ima veliki uticaj na sve to. Srpski fudbaler pruža odlične partije i nameće se i Draganu Stojkoviću pred Evropsko prvenstvo.

U pobedi protiv Ostrave (2:1) Veljko je postigao dva gola, prvi u 30, a drugi u 60. minutu i doneo je svom timu veoma važna tri boda. Sparta trenutno ima sedam bodova prednosti na dva kola pre kraja, ali matematički još nije obezbedila titulu, pošto Slavija Prag ima meč manje. Jasno je da samo čudo može da je spreči da dođe do titule.

Birmančević je letos došao iz Tuluza i za njega je izdvojeno 2,3 miliona evra. Isplatilo se to višestruko pošto je ove sezone u domaćem šampionatu na 30 mečeva upisao 16 golova i 11 asistencija. U Ligi Evrope je na 11 mečeva četiri puta zatresao mrežu, dao je gol i Liverpulu. Hoće li mu sve ovo pomoći da se nađe na spisku selektora Piksija? Ostaje da se vidi, vreme će dati odgovor...

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO:

Piksi Hajduk ili Dinamo Twitter/hotsportsrb