Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi gledao je superligaški derbi između Radničkog iz Kragujevca i Vojvodine, a na stadionu "Čika Dača" zapravo je pratio i buduće reprezentativce. Predvodnik nacionalnog tima na predstojećem Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, ali i nakon tog takmičenja jer se ugovor nastavlja, posmatrao je talentovane igrače i jedan mu je posebno zapao za oko!

Po svemu sudeći, talentovani fudbaler Milan Aleksić (18), koji ove sezone blista u dresu kragujevačkog tima, uskoro će postati seniorski reprezentativac Srbije. Njega je posebno apostrofirao selektor Stojković, u izjavi za "Mozzartsport".

Upitan da li na meču Radničkog i Vojvodine ima kandidata za reprezentaciju, Piksi je odgovorio jasno i direktno! "Ima. Zato sam i došao ovde", rekao je selektor Stojković: "Ima par njih interesantnih u oba tima. Aleksić ima samo 18 godina a video sam jedan prijem lopte kao Mesi. To je nešto što ne može svako. Fenomenalna kontrola lopte, pregled, pas... On je već u našim mlađim selekcijama i budućnost radi za njega. Pitanje je dana kada će debitovati za A tim. To je moja prognoza."

Aleksić je ponikao u redovima Čukaričkog, ali se 2021. godine preselio u mlađe kategorije. Pred početak tekuće sezone čak je i trenirao sa prvim timom crno-belih, ali nije uspeo da se nametne treneru Igoru Duljaju, pa je kao slobodan igrač u septembru 2023. godine pojačao Radnički iz Kragujevca.

Talentovani vezni fudbaler Radničkog iz Kragujevca najbolje se snalazi na pozicijama centralnog i ofanzivnog veznog, ali može da igra i na bočnim pozicijama. Ove sezone je odigrao 24 meča u Superligi i još četiri utakmice u Kupu Srbije, uz učinak od tri gola i devet asistencija.

(Mozzartsport/MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO:

Kurir sport Trening Orlova i magija Piksija