Dejan Stanković je doneo odluku da na kraju sezone napusti Ferencvaroš, a već je poznato i da će u narednom periodu predvoditi Spartak iz Moskve. Ruski tim je predstavio srpskog stručnjaka, dok će mađarski klub morati da traži novog šefa stručnog štaba. I opet gledaju ka Srbiji!

Kako prenose mediji iz Mađarske, glavni kandidat da nasledi Dejana Stankovića na klupi Ferencvaroša je Vldimir Ivić, svojevremeno fudbaler Partizana. Trofejni stručnjak koji je do sada radio u Grčkoj, Izraelu, Engleskoj i Rusiji trebalo bi da nasledi bivšeg trenera Crvene zvezde i nastavi trofejan niz, pošto su zeleno-beli iz Budimpešte ove sezone ubedljivo osvojili titulu.

"Stalno gledam tržište i pratim trenere. Postoji jedan poljski trener koji je od rada u teretani stigao da bude fantastičan stručnjak. Takođe, u Rusiji postoje jedan ili dva trenera koje kada pogledaš vidiš da igraju organizovan fudbal", izjavio je nedavno Gabor Kubatov. Sudeći po tome, ali i informacijama koje imaju mađarski mediji, glavni kandidati za mesto na klupi Ferencvaroša su Marek Papšun i Vladimir Ivić.

Papšun je trenersku karijeru počeo u šestom rangu, ali se ubrzo uzdigao i stigao na najveću pozornicu. Tokom sedam sezona predvodio je Rakov, sa kojim je šampionsku titulu, dva Kupa Poljske i dva Superkupa Poljske. Takođe, predvodeći Rakov bio je najbolji u drugom i trećem rangu poljskog fudbala.

Sa druge strane, Vladimir Ivić vodio je samo zvučne klubove. Nekadašnji fudbaler Partizana počeo je trenersku karijeru u mlađim kategorijama PAOK-a. Kasnije je i predvodio prvi tim kluba u kojem je završio igračku karijeru, a zatim sedeo na klupi Makabija iz Tel Aviva, Votforda, ponovo Makabija i na kraju Krasnodara u kojem je dobio otkaz tokom ove sezone.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO:

YouTube/Crvena zvezda Dejan Stanković isključen