Vladan Milojević, najznačajniji trener Zvezde u post-barijevskoj istoriji, osvojio je prvi put "duplu krunu" sa crveno-belima i tokom finala Kupa u Loznici protiv Vojvodine bilo je svima vidljivo koliko mu znači taj uspeh. Znali su to veoma dobro i njegovi igrači, na čelu sa kapitenom Aleksandrom Dragovićem, koji je Milojeviću prepustio zadovoljstvo da podigne trofej Kupa. Poslednji put to je uradio 2015, kada je osvojio taj pehar sa Čukaričkim, a devet godina kasnije to je uspeo i sa klubom u kojem je bio igrač, trener koji ga je prvi uveo u Ligu šampiona, počeo šampionsku seriju na "Marakani"...

"Predivan osećaj, dupla kruna je trofej koji nisam imao. Hvala igračima, toliko su srećni bili i toliko su hteli da im podare duplu krunu, da im od srca zahvaljujem. Imam mnogo dobre ljude, to je prvo i osnovno. Jako mi je bitno da prekoputa sebe imam pre svega dobre ljude, dobre momke. Oni su i roditelji... Sve u svemu, završava se ovaj naš put od decembra u subotu. Od decembra sam istinski uživao sa njima i od srca im hvala", rekao je Milojević za TV Arena sport.

"Sledeće je da se odmorimo i da imamo nove izazove. Čovek uvek mora da pronalazi nove izazove. Pričao sam već, da ćemo imati priliku večeras i sutra da se radujemo i već se spremamo za sledeću utakmicu, to je fudbal i život. Nažalost, nemate vremena u sportu da se radujete, morate da nalazite nove izazove i to je esencija fudbala i sporta u celini", dodao je on.

"Znate kako se tumači kod nas"

Kurir/Petar Aleksić FK Crvena Zvezda pobednik

U komentaru utakmice, rekao je da se nakon početnih promašaja setio Partizana. "Igrali smo protiv Vojvodine i zahvaljujući odličnom skautingu našeg stručnog štaba znali smo kako će Vojvodina da igra. Imali smo te šanse, nažalost nismo ih koristili, vrteo mi se u glavi opet Partizan, kad promašite toliko šansi... Ne pričam o nekom 'nepisanom pravilu', već da igrate protiv kvalitetnog protivnika. Videlo se sa naše strane i sa strane Vojvodine da je bilo dosta grešaka koje se u drugim utakmicama ne bi dešavale. nama je bio ulog dupla kruna, Vojvodini sigurna Evropa i uvek vas taj značaj sputava. VAR nam je poništavao golove, ali sve u svemu mislim da smo bili bolji, uz čestitke kolegi Bandoviću i drago mi je da je produžio ugovor i da će imati kvalitet".

Govorio je Milojević iskreno o sjajnom ambijentu na zaista lepom stadionu Lagator u Loznici. "Hvala navijačima ovom divnom stadionu, dosta sam proveo vremena u inostranstvu i ovo je prestižan stadion. Znao sam da je lep, ali kada dođete i vidite ovo. Kako god će neko to da tumači, a znate kako se to tumači kod nas... ja sam sportista i ovo je zdanje koje je trebalo našem fudvbalu, fudbalu u celini, bravo za FSS i bravo za državi, jer je nemoguće napraviti ovakvo zdanje bez pomoći države. Drago mi je da je Loznica dobila ovakvo zdanje, nadam se da će ovde dolaziti i naši sunarodnici iz Republike Srpske".

Crvena zvezda završiće sezonu u subotu, šampionskom žurkom protiv Čukaričkog na Marakani, a potom će ekipa otići na odmor, dok će sportski sektor i stručni štab praviti tim koji će se okupiti u junu, na početku priprema za kvalifikacije za Ligu šampiona. S tim u vezi, oglasio se generalni direktor Crvene zvezde, Zvezdan Terzić.

(MONDO - M.Š)

BONUS VIDEO:

Kapiten Zvezde podigao pehar namenjen osvajacima Kupa Kurir