Bivši reprezentativac Srbije Nemanja Matić proveo je samo šest meseci zajedno sa slavnim Zlatanom Ibrahimovićem u Mančester junajtedu, ali je i to bilo sasvim dovoljno da ostvare "konekciju". Njih dvojica su često provodili vreme zajedno, kako u samom trening centru tako i privatno, pa je iz tog perioda ostalo mnogo anegdota. U podkastu "Alesto", Matić je ispričao da je na jednom od prvih treninga "uleteo klizeći" Ibrahimoviću i da su nastale čarke.

Ali, to je bilo sve u njegovom duhu, znao je Matić da će ga Ibrahimović poštovati samo ako bude oštar prema njemu, tako da se između njih rodilo prijateljstvo, nikako zla krv zbog oštrog starta. Naravno, uticala je i "balkanska veza" pošto Ibrahimović upravo vuče korene sa ovih prostora.

"Da li ima neki igrač kome se ne bih javio ili on ne bi meni? Ne postoji, sa svima sam imao dobar i iskren odnos i nadam se da će tako ostati.Zlatan? Prvi trening sa njim, opasan je... Moraš jako da uđeš od starta, ako ne, onda te Zlatan oseti i gotov si. Onda te proziva...", nasmejao se Matić i ispričao kako zaista izgledaju treninzi i druženja sa Ibrahimovićem, jednim od najkontroverznijih karaktera u fudbalu.

Profimedia, Profimedia/Foto IPP/Paolo Bona Helena Seger, žena Zlatana Ibrahimovića

"Zlatan je legenda. Tukli smo se, mada je tad izlazio iz povrede i štedeli smo ga, ali Zlatan voli igrače koji ulaze u duel. Imali smo takozvani ugao za kaficu, pričali smo, voli našu muziku, malo smo se konsultovali oko toga, pa je taj njegov pravac oko muzike bio takav da meni kaže da nemam pojma. Sjajan čovek, njegova porodica i on su divni i nema šta, legenda fudbalska koja je obeležila jedno vreme i ostavio je upečatljiv utisak. Što je najvažnije, njegov fudbal je to pratio, bio je arogantan na terenu, a imao je pravo na to. Problem je kada nema toga. Gde god je igrao navijači su ga obožavali zbog harizme i jedan je od najboljih napadača svih vremena".

Dobro je poznato da je Nemanja Matić sa Uba, gde sada i njegovo Jedinstvo igra sjajan fudbal i obezbedilo je ulazak u Superligu, a nada se srpski fudbaler da će Ibrahimovića i Murinja "spojiti" na jednom mestu. Kod svoje kuće!

"Zvao sam ga da dođe na Ub, rekao je da će doći, voli lov, malo ćemo tamo da se družimo kad budemo imali vremena. Zvao sam i Murinja, da otvorimo teren njegov i muzej fudbala, ali je bila pandemija i nije moglo da se organizuje tada. Videćemo da spojimo njega i Zlatana", nasmejao se Matić.

BONUS VIDEO:

Zlatan Ibrahimović na koncertu Instagram/iamzlatanibrahimovic

(MONDO - M.V.)