Legendarni švedski fudbaler Zlatan Ibrahimović ima "hiljadu zanimljivih" priča iz igračkih dana i privatnog života, a ono što malo ko zna o njemu je da nije oženjen. Iako se često u medijima govori o njegovoj ženi Heleni Seger, sve do skoro se nije znalo da njih dvoje nisu u zvaničnom braku. Zabavljaju se više od 20 godina, imaju dva sina Maksimilijana (17) i Vinsenta (16), ali svoju vezu neće krunisati brakom, najverovatnije nikada.

To nije bila ideja od starta, pošto je Zlatan Ibrahimović i te kako bio zagrejan za brak. Štaviše, Zlatan je bio veren sa jednom konobaricom pre nego što je upoznao Helenu, ali je veridbu raskinuo jer nije shvatao šta ona znači. Objasnio je da kada je čuo da "mora da se oženi u sledećih godinu dana" to nije dolazilo u obzir, a kako stvari stoje ostaće večiti neženja..

U emisiji britanskog novinara Pirsa Morgana ispričao je da je Helenu, inače 11 godina stariju od njega, upoznao na parkingu na železničkoj stanici u Malmeu. Stajao je kraj nje u crvenom Ferariju u nameri da je impresionira, ali je devojka kraj njega bila skroz drugačija od svih koje je upoznao do tada. Bila je ostvarena u biznisu, postala je TV lice u Švedskoj, tako da jedan fudbaler nije mogao nikako da je "oduva" s nogu.

Profimedia, Profimedia/Foto IPP/Paolo Bona Helena Seger, žena Zlatana Ibrahimovića

"Nisam se predavao. Video sam tu plavušu na parkingu... Ja u Ferariju, hteo sam da budem kul, ali je i ona bila kul. Parkirao sam kraj nje i ona me je skroz ignorisala. Pomislio sam je**te, to stvarno nisam očekivao. Bio sam stidljiv tada, nisam se osećao kao tip kakav sam uopšte danas pun samopouzdanja i to me je iznenadilo. Ja sam tek sa 18 stigao u grad, nisam ni znao za takve devojke, bile su skroz drugačije od onih iz mog kraja. Odjednom sam primetio nešto novo, nisam ni znao šta se sve dešava u centru, da su tu takve plavuše...", kazao je Ibrahimović.

"Video sam Helenu tada i pomislio je**te kako lepa devojka, a ona me skroz ignoriše i ne primećuje. Slao sam i poruke njenoj drugarici i ona me i dalje ignorisala. Nastavio sam, bio sam uporan... Poslao sam joj na kraju poruku, napisao čitavu priču i završio sa "onaj iz crvenog automobila" da bi znala o kome se radi. Samo jer sam vozio crveni ferari. Odgovorila je na kraju odgovorila i napisala "ona iz crnog automobila", jer je vozila njen crni sportski auto. Pričali smo puno, ali bila je starija, ja sam bio malo dete za nju. Bila je elegantna, znala je šta hoće, dok sam ja bio klinac. Dve godine smo izlazili i ja sam je pozvao onda u Italiju da ide sa mnom. Da nije bila starija od mene, ne bi izdržala. Drugačijeg sam temperamenta, baš zbog godina je i dalje sa mnom. Ona je mnogo zrelija od mene i videla je neštoo... Možda i neku investiciju u meni!", nasmejao se Zlatan.

zlatan ibrahimović
YouTube/Piers Morgan Uncensored 

Prema rečima fudbalera, godine su napravile ključnu razliku u njihovom odnosu. Zlatan je uz Helenu sazrevao, menjao se iz godine u godinu, a kada je hteo da oženi svoju dugogodišnju partnerku čuo je "ne". Ali, to ga je samo još više kupilo, pošto je shvatio koga ima kraj sebe.

"Zašto se nismo venčali? Pa, da ne izgubim pola imovine", nasmejao se Ibrahimović i otkrio šta je istina: "Zaprosio sam je i rekla je "ne" pre par godina. Jaka je to žena... Rekao sam joj da posle 20 godina treba da se venčamo, a Helena je rekla da joj to ne treba. Osećao sam se još bolje zapravo posle toga, poštujem je od tada još više. Imala je jednu šansu da se uda za mene, drugu neće dobiti. Imamo dvoje dece, to je više od braka".

"Rekla mi je ne moram da se udam za tebe da bih pokazala da smo zajedno, imamo dvoje dece i nije mi potreban papir da se dokaže da je moja. Na kraju, nebitno je!", zaključio je Ibrahimović.

KAKO ŽIVE ZLATAN I HELENA? SKROZ OBIČNO!

Profimedia/Piero Cruciatti / Anadolu Agency, Profimedia/Foto IPP/Paolo Bona ZLATAN IBRAHIMOVIĆ

U jednoom od kasnijih intervjua, Zlatan Ibrahimović je objasnio zašto njegova žena obavlja "kućne poslove" iako su milioneri i mogu da priušte spremačicu. Objasnio je da je tako njihova porodica "postavljena" zbog toga i da bi se sinovi naučili pravim vrednostima i da ne bi sve shvatilo olako.

"Žena mi je rekla da zapamtim ko je brinuo o meni pre nego što sam počeo da se brinem o porodici. Ona je odustala od svoje karijere zbog mene. U svemu me je pratila, odustala je od svega samo zbog mene", rekao je Ibrahimović.

"Ona ima veću odgovornost za neke stvari, za neke druge imam ja veću odgovornost. Ljudi možda misle da smo mi porodica koja živi nekim luksuznim životom, ali zapravo o realnosti ona kuva i pere. Jedina pomoć je što imamo čistačicu. I sinove sam vozio u školu, dolazio sa njih posle treninga, baš kao što je to slučaj u svakoj normalnoj porodici. Tako smo se mi odlučili. Tokom celog školovanja, moja deca su samo vozila bicikl. Druge porodice su imale bebisitere koji su pratili njihovu decu ili je s njima išao vozač. To nismo mi!".

BONUS VIDEO:

Misle da je Zlatan srbin MONDO/Milutin Vujičić

(MONDO - M.V.)