Fudbaleri Crvene zvezde osvojili su i proslavili 35. šampionsku titulu, a meč protiv Čukaričkog bio je oproštaj od crveno-belog dresa za kapitena Aleksandra Dragovića, golmana Zorana Popovića i iskusnog defanzivca nemanju Milunovića. Štoper sa dva mandata u Zvezdi oprostio se od kluba u kojem je odigrao najbolje mečeve u karijeri, a njegova izjava nakon meča značiće mnogo svakom navijaču.

Đed, kako su ga zvali saigrači u svlačionici, istakao je da mu je teško da priča dok se oprašta od kluba, ali je ipak izgovorio nekoliko rečenica od kojih će se jedna posebno pamtiti. Crvenoj zvezdi poželeo je da osvaja titulu svake godine!

"Ne znam šta da kažem, knedla mi stoji u grlu... Ipak, lepo se završava moja priča sa Crvenom zvezdom, sa medaljom na grudima. Proslavljam titulu, duplu krunu ovde sa mojom porodicom, sa zvezdašima. Samo onaj ko je prošao ovo što sam ja u Zvezdi može da razume kakav je ovo osećaj. Hvala Bogu na svemu, mojoj porodici, Zvezdi, predivnim navijačima. Ceo dan ne mogu da se fokusiram na utakmicu, razmišljam o četiri i po godine provedene ovde. Pravim retrospektivu u glavi i prisećam se svega. Bilo je tu mnogo lepih trenutaka, dupih kruna i volim da citiram onu pesmu 'Godine prolaze moje'. E pa, 31. maja punim 35 godina, isto onoliko koliko i Zvezda ima titula, tako da mom voljenom klubu želim da prati ritam mojih godina", rekao je Milunović, koji želi da svake sezone vidi crveno-bele na pobedničkom postolju.

MN Press Zvezda - Čukarički

Milunović se sada sa terena seli u ulogu navijača Crvene zvezde, čije će mečeve nastaviti da prati. "Pratiću Zvezdu uvek, naravno. Ko god jedan dan provede ovde, vidi koliko je Zvezda moćna i zavoli je još više. Najlepši deo moje karijere... Osvojio sam trofej u mojoj državi, mom klubu, predstavljao Zvezdu, šta više reći. Nedostajaće mi igrači i navijači. Sad kad sam ulazio na teren mi se vratio onaj osećaj kao kad sam prvi put izašao na Marakanu. Bukvalno su mi se noge stisle. Hvala Zvezdi i najboljim navijačima na svetu na godinama podrške", rekao je iskusni fudbaler koji - verovatno - još neće u igračku penziju.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO:

Crvena zvezda, pehar, delije Kurir