Utakmica niželigaškog fudbala između Budve i Zete privukla je veliku pažnju u regionu i mnogi misle da su po sredi "sumnjive okolnosti". U meču doigravanja za drugu crnogorsku ligu sve oči bile su uprte u Ibar, Budvu i Zetu, a Ibru plasman u viši rang nije donosila samo jedna kombinacija - da Budva i Zeta remiziraju sa četiri ili više golova, a ako se to i ne dogodi, da potom Budva ne pobedi boljim izvođenjem jedanaesteraca.

Šta se na kraju dogodilo? Upravo to. Nakon regularnog toka utakmice bilo je 3:3, a Budva je posle boljeg izvođenja penala slavila 4:2. Zeta je inače kao gost vodila 3:0 već posle pola sata, da bi do 54. minuta došlo do poravnanja rezultata. Od tada pa do izvođenja penala, nije se događalo gotovo ništa na terenu, pa su čak i navijači otišli sa tribina.

Na kraju, Budva je bila bolja u šutevima sa "kreča", pa su se oba tima plasirala u viši rang, dok će Ibar i naredne sezone igrati u trećoj crnogorskoj ligi. Da nije društvenih mreža, mnogi ne bi ni čuli za ovakva dešavanja u Crnoj Gori, pa su navijači (ne samo Ibra), burno reagovali i smatraju da je utakmica Zete i Budve unapred dogovorena. Zbog toga su se nakon svega nizali sledeći komentari: "Ovo je ogledalo Crne Gore, sve ovako funkcioniše, svi vide a niko ne vidi", "Živela crnogorska liga, pa ovo je sramota", "Treba ugasiti sve crnogorske lige, pa neka igraju košarku na penale".

Pogledajte i sami detalji sa utakmice i procenite da li je bilo elemenata neregularnosti, a najviše se priča o golu Budve u 43. minutu

BONUS VIDEO:

MONDO/Milutin Vujičić Fudbalska revolucija u Kataru 1

(MONDO - M.V.)