Prvo pojačanje Crvene zvezde za novu sezonu je Luka Ilić, povratnik na stadion "Rajko Mitić". Luka je sa svojim bratom Ivanom još 2017. godine prešao u Mančester siti za pet miliona evra, a sada se vraća kao slobodan agent. Sportski direktor Mitar Mrkela najavio ga je kao veliko pojačanje koje ima još mnogo toga da pokaže u klubu u kome je ponikao.

"Mogu da kažem da sam presrećan što sam se vratio i već duži period sam razmišljao o ovome danu, tako da sam presrećan", rekao je Ilić koji je "uzeo" broj 32: "Iskusniji sam, ali i bolji čovek. Bilo je ponuda iz Francuske, ne znam tačno koji su klubovi u pitanju, ali čim sam čuo da je Zvezda zainteresovana, bez razmišljanja sam odlučio da prihvatim ponudu", dodao je ofanzivni fudbaler.

"Da li je greška bila što sam otišao mlad sa bratom? Znate kako, razmišljao sam dosta puta o tome, ali ispalo je nešto dobro iz toga. Naravno da mi je krivo, hteo sam da budem tamo na duži period, ali tako je kako je!", dodao je Ilić koji je u Mančester siti otišao u trenutku kada je Zvezdi bio potreban novac da bi preživela.

"Mislim da je bilo dobro za klub u tom momentu i da ne žalim što sam otišao. Krivo mi je samo što je već sledeća godina bila Evropa i nisam nastavio gde smo stali. Bila je titula, ne mogu da se žalim, a pošto je klubu dobro došlo zbog toga sam srećan", poručio je Ilić i rekao da iako nije trenirao sa prvim timom Mančester sitija, pamti i susrete sa Gvardiolom i igračima koje je uvek sretao kada se "javi" na Etihad.

Luka Ilić (24) je igrao za Tvente, Bredu, Trou i TSC, dok je u prvom mandatu u Crvenoj zvezdi odigrao 17 utakmica i na njima zabeležio po dva gola i asistencije.

BONUS VIDEO:

Uroš Spajić, Crvena zvezda Kurir

(MONDO - M.V.)