Jedan od najboljih igrača Serije A u ovoj sezoni, islandski fudbaler Albert Gudmundson (26), nalazi se pod teškim optužbama pravosuđa u svojoj zemlji! Nakon 14 postignutih golova pričalo se o transferu koji bi Đenovi mogao da donese čak oko 35 miliona evra, ali... Sada postoje naznake da bi ofanzivni fudbaler mogao da provede u zatvoru više od decenije i po.

Islandsko tužilaštvo nastavilo je istragu protiv Gudmundsona zbog navodnog se*sualnog napada koji se dogodio prošlog leta. U avgustu je jedna žena rekla policiji da ju je fudbaler se*sualno napastvovao u noćnom klubu u Rejkjaviku. Nakon što je slučaj isplivao u javnost Albert je suspendovan iz nacionalnog tima, ali se u reprezentaciju vratio kada je okružno tužilaštvo stopiralo postupak. Ipak, Albert je ponovo na meti optužbi!

Advokat devojke koja je prijavila fudbalera Đenove uložio je pritužbu na obustavljanje postupka, pa je sada predmet ponovo u proceduri. Italijanski mediji prenose da po zakonima koji važe na Islandu svaki odnos bez pristanka druge strane može da znači i zatvorsku kaznu u trajanju od 16 godina, što bi značilo i da ofanzivni fudbaler završava igračku karijeru!

Fudbaler i njegov pravni tim smatraju da će postupak ponovo biti obustavljen jer od nije kriv po tačkama optužbe koji mu se stavljaju na teret. To bi značilo i da bi ovog leta, ukoliko pred sudom bude čist, može da napravi najveći transfer karijere. Albert je do sada igrao za PSV i AZ Alkmar, kao i za mlade timove ta dva kluba. Za seniorsku selekciju Islanda odigrao je 37 utakmica.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO:

Đenova - Kaljari, gol Milana Badelja MONDO/TV Arena sport