Bivši srpski fudbaler Nikola Petković priveden je u sredu uveče zbog sumnje da je 30. maja na Savskom vencu jednog dečaka brutalno vređao i pretio mu, prenosi "Telegraf". Prema i dalje nezvaničnim informacijama, Petković je reagovao nakon što su se sukobile dve grupe osnovaca i zbog sumnji da je izvršio krivična dela "ugrožavanje sigurnosti" i "zlostavljanje i mučenje", zadržan je u policiji.

Jednom od dečaka Petković je navodno uputio niz pretnji, kao i njegovoj porodici, pa se očekuje da će biti saslušan u narednih 48 sati i nakon toga će biti doneta odluka o daljem toku postupka. "Govorio mu je: "Kada budeš punoletan naći ću te i ubiti, tvog oca i majku, je*aću ti sestru ili brata". Na taj način vređao je dostojanstvo čoveka", kažu iz Prvog osnovnog javnog tužilaštva.

Podsetimo, ne tako davno Nikola Petković bio je u centru pažnje i zbog sukoba sa košarkašem Nemanjom Bjelicom na jednom dečjem rođendanu.

Nikola Petković je u mlađim kategorijama igrao za Crvenu zvezdu, a zatim u tri mandata bio prvotimac najtrofejnijeg srpskog kluba. Pored toga je dva puta nosio dres Vojvodine, a igrao je još i za Rad, Radnički iz Pirota, Zemun, kao i za 11 klubova u inostranstvu. Bio je mladi reprezentativac Srbije, sa kojom je 2007. godine igrao finale Evropskog prvenstva. Jedan je od retkih igrača iz te generacije koji nije zaigrao za seniorsku selekciju.

BONUS VIDEO:

Kurir televizija Napadnut Nemanja Bjelica

(Telegraf/MONDO/M.V.)