Erling Holand (23) često na terenu ne deluje kao fudbaler, nego kao robot, pošto surovom preciznošću rešava situacije pred protivničkim golom. Tako je nedavno kao od šale dao tzv. Kosovu tri gola, pa na svom kontu ima 30 golova u 32 nastupa za reprezentaciju Norveške. A šta tek reći za klupsku statistiku jer je na 280 nastupa do sada postigao 225 golova i zabeležio još 51 asistenciju, što su zaista sulude brojke - posebno u dresu Sitija za koji ima 90 pogodaka u dve sezone. Kako mu to dođavola uspeva?

Mnogi misle da razliku pravi njegovo telo. Visok je 195 centimetara i na sve to izuzetno brz i jak, ali nije bilo tako oduvek. Zapravo, Holand je bio mršav i slab kada je bio klinac, a onda je odjednom porastao, pa je uz drugačiju ishranu uspeo da danas postane zver koja je nezaustavljiva.


Za razliku od svojih saigrača iz Mančester sitija, Holand ne robuje "klasičnoj ishrani fudbalera". Holand jede šest obroka dnevno i uglavnom svoju ishranu bazira na piletini i testeninama bez soli i ulja, konzumira dosta ribe i morskih plodova, ali tu su i stvari koje deluju da ne idu uz vrhunskog sportistu. Zapravo, Holand sebi dozvoljava da se "počasti" hranom koju jedu i mnogi drugi, obični ljudi.

erling holand
Instagram/erling.haaland/Screenshot 

"Volim kebab. Ne jedem ga stalno, već nekoliko puta godišnje i to uglavnom kada sam kod kuće, to mi je i dalje omiljena hrana", rekao je Holand u jednom intervjuu i otkrio da ga najčešće konzumira kada odmara kod kuće u norveškom gradu Brineu, gde je navikao na prosto uživa u hrani.

"Iskreno, jedem kao konj", pričao je Holand o svojoj ishrani: "Zaista volim mnogo da jedem, a naročito volim čokoladnu tortu. Kada sam došao u Molde 2017. godine bio sam visok 187 centimetara. Kada sam odlazio, a to je dve godine kasnije, imao sam 193 centimetra i 20 kilograma više", šokirao je javnost Norvežanin dok je igrao u Dortmundu, a ubrzo je njegov nekadašnji saigrač Ruben Gabrijelsen otkrio kako se Holand "napucao".

Erling Holand (2).jpg
Tweet/Erling Haaland 

"Kada je 2017. godine došao u klub bio je nizak i iskreno nije bio tako dobar. Pomislio sam, možda će moći da igra u Norveškoj. Kada se vratio u klub, bio je jeb**o ogroman. Bio je kao životinja i ubijao je sve na treningu. Svi su se smejali i pitali ko je ovaj čovek? Od tog trenutka se sve promenilo...".


Posebno šokantna scena dogodila se pre nekoliko godina kada je Holanda posetio bivši norveški fudbaler Jan Age Fjortoft, danas novinar. Holand je pred njim otvorio frižider. "Čekaj, šta je to? Srce? I ti to jedeš? I jetru...", ostao je u šoku Fjortoft kada je Holand doneo zamrznuto meso iz svog frižidera, poručivši da je to hrana koju često konzumira i pomaže mu da ostane snažan i brz kao što je to u ovom trenutku u Mančester sitiju.

Šta jede Erling Holand pa je tako snažan: Šokantna ishrana fudbalera
Instagram/knolldoll/printscreen 

"Brinem o svom telu, zato jedem najkvalitetnije proizvode. Mnogi su skeptični prema konzumaciji ove vrste mesa, tvrdeći da nije zdravo. Ja ovo meso dobijam od dobavljača čije životinje se hrane na otvorenom i u njihovom telu nema hemije", poručio je Holand dok se hvalio mesom iz frižidera.

"Takođe, počeo sam da filtriram vodu. Mislim da od toga moje telo ima velike koristi. Prvo što uradim ujutru je svojim očima dam malo sunca i mislim da je to dobro za dnevni ritam", objasnio je Holand svoje metode zbog kojih kažu da je "robotizovan".

BONUS VIDEO:

MONDO/Dušan Ninković Mančester siti crvena zvezda

(MONDO - M.V.)