Sve bliže je Euro i prvi meč reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj! naš tim sa Engleskom, a na prvoj konferenciji za medije našeg tima reprezentativac Nemanja Gudelj je prvo odgovarao na pitanja engleskih novinara. I odmah im je rekao da naš tim ima mnogo toga da dokaže!

"Da, to je velika utakmica za oba tima, svaka utakmica na Evropskom prvenstvu je bitna, ali ova je prva. Mislim da su obe ekipe spremne i najvažnija stvar je da smo došli ovde da pokažemo zašto smo ovde. Želimo to da pokažemo našoj zemlji na terenu. Prva utakmica je sjajna prilika za sve nas da pokažemo šta možemo da uradimo na ovom turniru", rekao je Gudelj.

Naglasio je da se naš sastav može da pobedi Englesku uz dobru igru i ako se sve poklopi. U svakom slučaju, ne plašimo se nikoga i idemo na pobedu. "Mislim da možemo  da pobedimo, naravno, imamo kvalitetan tim sa jako kvalitetnim igračima! Možemo da pobedimo svakoga ako budemo u dobroj poziciji. Na kraju nikad ne znate, to je fudbal i može da se dese iznenađenja. Nema straha, ne bojimo se nikoga iako imaju sjajan mlad tim, ali došli su ovde da pobede, nisu dugo ništa osvojili, tako da su došli ovde da pokažu kvalitet, ali opet kažem mi se ne bojimo nikoga. Idemo da pobedimo prvu utakmicu", rekao je Gudelj.

Odmah su engleski novinari krenuli da pitaju o dvojici fudbalera kojih se najviše plaše. Naravno to su Dušan Vlahović i Aleksandar Mitrović, dva napadača koja godinama igraju na najvišem nivou.

"To su igračli koji daju golove! Ne bih rekao da se plašimo, uvek kažemo da se nikoga ne plašimo. Mi imamo jako kvalitetne igrače u svim delovima terena i mogu da brinu o kome god žele, mi se fokusiramo samo na sebe, da se spremimo i budemo spremni za utakmicu u nedelju", naveo je fudbaler Srbije.

MN Press Konferencija Nemanja Gudelj

Sa druge strane zanimalo je strane kolege da li Gudelj vidi Harija Kejna i Džuda Belingema kao najveće opasnosti za naš tim.  "Da, oni su jako bitni i dobri igrači. Kao što sam rekao mi se spremamo kao tim, treniramo i taktički i fizički i spremi smo da se suprotstavimo bilo kome".

Na samom kraju konferencije dobio je pitanje i koliko igrači međusobo pričau o rivalima. "Pričamo naravno o rivalima uvek, ali smo mnogo više fokusirani na sebe. Mi znamo da i oni pričaju o nama, o imenima u timu koja su za njih opasna. Znamo, svesni smo, znamo naš kvalitet i zato smo 90 odsto fokusirani na na nas", završio je Gudelj. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

Dušan Tadić, Zlatan Ibrahimović Instagram/afcajax