Konačno smo dočekali, počinje Evropsko prvenstvo! Od 21 čas duelom Nemačke i Škotske startovaće smotra najboljih selekcija starog kontinenta. Očekuje se spektakularno otvaranje na "Alijanc areni" čijih su 75.000 i kusur mesta odavno rasprodati. Ubedili su Nemci Tonija Krosa da se vrati u nacionalni tim i to im je donelo vrhunsku opciju u veznom redu, a izgleda da Aleksandar Pavlović na kraju opet neće debitovati za "Pancere", ovoga puta zbog bolesti. 

Oči cele nacije su uprene u nacionalni tim koji je napravio šou od prvenstva pa su tako redom objavljivani svi igrači koji idu na Euro od prvog do poslednjeg dan za danom, a selektor Nagelsman je redovno držao konferencije i pričao o svojim odlukama. 

Naravno čitaonic MONDA će moći svakoga dana da čitaju priče sa lica mesta od našeg reportera na terenu Milutina Vujičića. On je već "uhvatio" histeriju oko Dušana Vlahovića i sjajnu nogu Dragana Stojkovića Piksija na treninzima Srbije, ali i skandal pri dolasku naše selekcije u hotel kada su se ispred hotela pojavili albanski provokatori. Pratite nas za još materijala sa lica mesta. 

MNOGO TIMOVA, SAMO NEKI SMEJU DA KAŽU DA ĆE PO TITULU!

Kurir/Nemanja Nikolić Trening Euro 2024 Srbija

Igra se u šest grupa po četiri tima, a osim dve prvoplasirane ekipe dalje će ići i četiri najbolje trećeplasirane. Nas naravno najviše zanima grupa C u kojoj je Srbija i prvi meč našeg tima je na programu u nedelju kada se sastajemo sa Engleskom. Zatim sledi duel sa Slovenijomu četvrtak od 16 časova, pa meč sa Dancima pet dana kasnije od 21 čas. Osim prvog dana kada je otvaranje igraće se po tri meča svakoga dana - od 15, 18 i 21 čas. U subotu nas čekaju dueli Mađarske i Švajcarske, Španije i Hrvatske i Italije i Albanije, a zatim duel Poljska - Holandija i dva meča naše grupe za vikend. 

Drugi put će se igrati u formatu od 24 tima, ali samo nekoliko selekcija se smatra favoritima. Kladionice kažu da je upravo Engleska prvi favorit, Nemcima se daje mnogo šanse kao i realno po igračkom kadru najjačoj ekipi na prvenstvu Francuskoj. Tu je negde i Portugal, dok malo ko veruje da velesile poput Italije, Holandije i Španije mogu do trofeja. Svi se pitaju i ko će biti najveće iznenađenje, a ko najveće razočaranje prvenstva. Hajde da ovo bolje bude - Srbija!

(MONDO, Nikola Lalović)

BONUS VIDEO: 

MONDO/Milutin Vujičić Piksi na treningu Srbije