Tužne vesti dolaze iz Crne Gorre, u 74. godini preminuo je legendarni fudbaler Budućnosti Janko Miročević. On je ponikao u OFK Titogradu odakle je prešao u Budućnost gde je proveo gotovo ceo fudbalski vek. Najpoznatiji je kao deo tima Budućnosti koji je 1977. godine igrao finale Kupa Jugoslavije sa Hajdukom.

Duel je odigran na "Marakani", a Hajduk je na krau u produžetku pobedio 2:0 i tako sprečio senzaciju. Nakon kraja fudbalske karijere radio je kao trener mlađih kategorija i oblikovao je generacije mladih fudbalera u Crnoj Gori.

"Najpre sam bio registrovan za Zabjelo, ali je prije mog seniorskog debija stigao poziv za vojsku i ja sam svoje prve seniorske minute upisao u Hajduk Veljku iz Negotina u Trećoj jugoslovenskoj ligi. Po povratku u Titograd, OFK Titograd me je zvao i tu sam bio tri sezone, sjajne godine… Sa bratom Antem, pa Draganom Pejovićem, Ahmetovićem, Paljevićem, Vujovićem, Nikezićem, Boljevićem, Martinovićem, Vujačićem, Abdovićem, Cacom Ljumovićem, Milem Čovićem…. Trener je bio Šanjo Ljumović. Kada vidite koliko je igrača kasnije otišlo u Budućnost, to je neki prirodan put bio – onda je jasno i kakav je OFK Titograd bio. Rado viđen gost na svim terenima, uvek smo igrali čist, dopadljiv fudbal, otuda i nadimak romantičari”, govorio je za Miročević. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

Podgorica se oprostila od Dejana Milojevića MONDO/Teodora Orlandić