Nakon Nemanje Gudelja i Strahinje Pavlovića u Nemačkoj je pred medije izašao Dušan Vlahović i istakao je da su ciljevi našeg tima jasni pred ovaj turnir. Prvi meč nas očekuje u nedelju sa Engleskom, a sjajni napadač Juventusa se nada da bismo konačno mogli da prođemo grupu!

"Želimo da prođemo grupnu fazu, nikad ne znate šta će se desiti u nokaut fazi, idemo samo meč po meč", rekao je Vlahović na startu konferencije za medije.

Kao večna tema pojavila se i tema oko toga da li mogu i da li hoće da igraju zajedno Dušan Vlahović i Aleksandar Mitrović. "Da li ćemo Mitrović i ja zajedno? To je pitanje za stručni deo štaba, mi poštujemo odluku Piksija i to morate da pitate njega. Svi će dati 200 odsto svojih mogućnosti", kratak i jasan je bio Vlahović.

MN Press Dušan Vlahović konferencija

Kada je nacionalni tim Srbije otišao na Svetsko prvenstvo u Kataru euforija je bila velika. Pobedili smo Portugal, igrali smo sjajno, a sada je prizano Vlahović da nismo u najboljoj formi dočekali ovaj Euro. To je možda i olakšavajuća okolnost!

"Sigurno je drugačije nego u Kataru. Mislim da smo bili jako dominantni i otišli smo s velikim očekivanjima javnosti. Nismo bili na našem nivou u kvalifikacijama za EURO i plasirali smo se. Verovatno smo igrali drugačije, lošije nego pred Katar, ali to je deo fudbala i najvažnije je na kraju da smo se plasirali. Lakše nam je što nema euforije toliko. Nekada iz euforije izlazi i malo nerealnosti. Kada smo se plasirali i svi su mislili da idemo u polufinale Katara. Ovako imamo mirniji ambijent i možemo mirnije da se pripremamo za utakmice koje predstoje. Ovde smo da se takmičimo i napravimo rezultat", poručio je Vlahović.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

MONDO/Milutin Vujičić Piksi šutira slobodnjake