Kilijan Mbape je doživeo povredu nosa, ali ne mora na operaciju! Najbolji francuski fudbaler otišao je pravo sa stadiona u Dizeldorfu u bolnicu i teško su mu zaustavili krvarenje, a prvi pregledi su doneli optimistične vesti. Mogao bi da igra već u petak protiv Holandije.

"Rezultati prvih pregleda Kilijana Mbapea u bolnici u Dizeldorfu otkrili su u ponedeljak uveče da neće biti operisan. Iako je pretrpeo snažan udarac u lice u meču protiv Austrije (1:0), informacije lekara su optimistične. Čak bi mogao da bude na terenu u petak protiv Holandije, o čemu će odlučiti stručni štab", napisao je L'Ekip.

Novinari su tokom noći dobili i izjavu predsednika Fudbalskog saveza Francuske, Filipa Dijaloa. "Ovo će biti dovoljno, nema operacije", kazao je on kratko u ponedeljak u Dizeldorfu.

Trijumf Francuske protiv Austrije definitivno je obeležila poveda "desetke" trikolora, ali i njegov nesportski potez, kojim je neprijatno iznenadio mnoge na stadionu i zbog kojeg je dobio žuti karton. Pogledajte tu scenu:

FRIEDEMANN VOGEL/EPA, Leszek Szymanski/PAP Kilijan Mbape

Francuska posle prvog kola deli prvo mesto na tabeli Grupe D sa Holandijom i oba tima imaju po tri boda.

(MONDO - M.Š)

BONUS VIDEO:

Mbape čestitao rođendan Instagram