Srbija i Slovenija u četvrtak od 15.00 na "Alijanc areni" igraju verovatno i odlučujući meč za prolaz u osminu finala Euro 2024, a dvojica selektora doneli su potpuno drugačije odluke uoči "dvoboja". Dok će naši reprezentativci danas od 16.30 trenirati na stadionu Bajerna, Slovenci su se odlučili za taktiku koju je imala i Engleska uoči meča sa Srbijom.

Slovenci danas od 11.00 treniraju u svojoj bazi u Vupertalu na zapadu Nemačke (gradić kod Dortmunda), a potom će otputovati u Minhen gde neće trenirati. Medijima će se od 19.00 obratiti selektor Matjaž Kek i fudbaler Petar Stojanović, dok ostali neće ni doći na "Alijanc arenu" pre utakmice.

Mnogi su u poslednje vreme batalili praksu da "osete teren" pre meča, a čini se da su Slovenci to odlučili zbog prevelike udaljenosti njihove baze. Isto je uradila i Engleska pred meč sa Srbijom, s tim da se nadamo da ovoga puta to neće biti "talija". Što se tiče naših reprezentarivaca, za sada je poznato da samo neće trenirati povređeni Filip Kostić, za koga je turnir već završen, dok su svi ostali na raspolaganju selektoru Stojkoviću i očekuje se da u najjačem sastavu izađemo na megdan "zmajčekima".

Podsetimo, Srbiju posle meča sa Slovenijom očekuje lepa pauza od praktično pet dana, jer je sledeća utakmica sa Danskom tek 25. juna, takođe na "Alijanc areni". Uoči tog meča Srbija neće trenirati na stadionu nego u trening centru Bajerna.

(MONDO, Milutin Vujičić)

BONUS VIDEO:

Nikola Milenković: Ko je spremniji, Tadić ili Rajković? MONDO/Milutin Vujičić