Došli smo do zida i nema nazad. Ova poruka mogla je da se čuje više puta uoči odlučujućeg meča Srbije i Danske u Minhenu (utorak, 21.00), pa tako nikako ne sme da bude grešaka u startnoj postavi kao u mečevima protiv Engleske i Slovenije. U tim utakmicama Srbija je imala loš početak, bili smo nemoćni dvadesetak minuta, pa tek nakon toga došli do daha, da bi izmenama udahnuli život i zaigrali bolji fudbal. Takav "plan" ne sme da se ponovi protiv Danaca, koji će i te kako moći da nas kazne, pa se stoga očekuju velike promene u startnoj postavi...

Videli smo dobre i loše strane naše igre - odbrana je funkcionisala sasvim solidno, napad je bio tanak - što sada mora da se reši jer su nam neophodna tri boda. Uoči utakmice sa Skandinavcima, Piksi je više puta nagovestio da će šansu dobiti oni koji su ga "kupili", bez obzira na ime, tako da već možemo da pretpostavimo startnih 11.

Kurir/Nemanja Nikolić Srbija trening, EURO2024

Za početak, odbrana se neće menjati jer za to nema potrebe. Tako će Rajković stajati na golu, a ispred njega ćemo ponovo videti istu "trojku". S desna na levo, to će biti Veljković, Milenković i Pavlović, dok nijedan od preostalih štopera koje smo poveli u Nemačku nije imao priliku da zaigra. Za sada nismo srećom imali problema ni sa povredama, ni sa žutim kartonima i neka tako i ostane.

Što se tiče veznog reda, ponovo bismo mogli da vidimo "osigurače" u vidu Ilića i Lukića, dok iako je bilo siilnih nagoveštaja da bi mogao Birmančević da zaigra po boku, tamo ćemo ipak videti Živkovića i Mladenovića.

U samom napadu, biće promena. Nije funkcionisala igra sa dvojicom klasičnih napadača, tako da će jedan na klupu, verovatnije je Vlahović. Jednostavno, Mitrović je više navikao da se "rve" sa protivničkim štoperima u dresu Srbije i zato će početi meč, dok će iza sebe imati Tadića i Samardžića. Upravo je njemu Piksi dao savet na treningu pred meč...

Dakle, da rezimiramo, ovo je najverovatniji sastav Srbije za Dansku: Rajković - Veljković, Milenković, Pavlović - Živković, Ilić, Lukić, Mladenović - Tadić, Samardžić - Mitrović.

BONUS VIDEO:

Piksi opet sa Lazarom Samardžićem MONDO/Milutin Vujičić

(MONDO - M.V.)