Trebalo je da bude novi Mesi, a sada će na pripremama Barselone morati dobro da zapne da bi spasio karijeru! Ansu Fati je sa 16 godina debitovao za prvi tim Barse, a sada pet godina kasnije se vraća sa pozajmice na kojoj jedva da je igrao. 

Fati je u prethodnoj sezoni bio na pozajmici u Brajtonu gde je odigrao samo 19 mečeva, a i na njima je u proseku imao jedva 27 minuta po meču na terenu. Pod ugovorom je sa Barseonom do leta 2027. godine, a u Kataloniji su se nadali da će momak rođen u Gvineji Bisao do sada biti lider tima. 

Fati je sjajno počeo karijeru u prvom timu, u sezoni 2019/20 je sa 16 i 17 godina uspeo da skupi 24 nastupa, a onda su krenule povrede. Igrao je tada i za selekciju Španije i na 10 mečeva dao dva gola, a iako ima 21 godinu za sada je skupio preko 100 mečeva za prvi tim Barselone. 

Fati je kao dete došao u Sevilju pošto je njegov stariji brat otišao da igra u mlađim kategorijama ovog kluba, a u La Masiju je stigao sa 12 godina. Samo četiri godine kasnije je debitovao i postao drugi najmlađi igrač u istoriji kluba, ali sada dok cela Evropa priča o Laminu Jamalu, on pokušava da dokaže Hansiju Fliku da ne treba da ga proda turskim klubovima koji ga traže.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

Kurir televizija ŽENSKI FUDBAL GLEDANIJI OD MUŠKOG! Barselona i Real oborili svetksi rekord: 91.553 gledalaca na Nou Kampu