Pre utakmice između FK CSKA i FK Partizan na "Bratskom kupu" u Moskvi, trener crno-belih Aleksandar Stanojević oštro je govorio o promeni propozicija u vezi sa "bonus" igračima pred početak nove fudbalske sezone. On je ponovio da je izričito protiv uvođenja novog pravila dve nedelje pred početak sezone, prema kojem će ekipe morati da imaju dvojicu "bonus" igrača umesto jednog.

"Kao glavni trener FK Partizan i sa stanovišta trenerske struke, s obzirom da se direktno te stvari tiču nas iz struke, zamolio bih predsednika saveza - Dragana Džajića da poštuje stav našeg kluba. Ukoliko već neće da poštuje naš stav, dobro razumem i iz kog razloga, neka makar poštujte propise i zakon. Presedan bi bio da van svih rokova i zakonskih normi donesete odluku u toku nove sezone, s obzirom da je aktuelna sezona već počela prvim danom prelaznog roka".

"Mi smo prelazni rok odradili u skladu sa propozicijama iz prethodne sezone. Nismo protiv pravila o dva bonus igrača, a naravno da sam za pružanje šanse mladim igračima - to sam već i pokazao. Što se tiče Partizana, pogledajte koliko igrača je bilo u A reprezentaciji na ovom EP u Nemačkoj iz omladinske škole Partizana - mislim da je bilo šest ili više igrača u startnoj postavi, a koliko je bilo iz drugih klubova. Imam mišljenje vezano za bonus igrače, o tome treba da se polemiše na stručnim odborima, koji zato valjda i postoje. Mi, treneri, nešto radimo i trudimo se, samo nam dajte vremena da se adekvatno pripremimo za narednu sezonu, jer je ova sezona već u toku. Kao što FIFA pravila nalažu, kao što se svuda u svetu radi, odluke o krupnim pitanjima u vezi sa takmičenjem se donose najmanje godinu dana pre početka tekuće sezone, a ne 10 dana pre početka prve utakmice", oštar je bio Stanojević.

Promenu "bonus" pravila podržali su svi klubovi osim Partizana i Fudbalski savez Srbije je to saopštio. Prema toj promeni, timovi će od početka nove sezone 20. jula u startnim postavama na svakoj utakmici morati da imaju dvojicu igrača rođenih 2002. godine i kasnije.

(MONDO - M.Š)

BONUS VIDEO:

Kurir televizija Stanojević iz pokreta "Mi-glas iz naroda" otkriva detalje o RAČUNU, NOVCU I UPLATAMA