Navijači u Nemačkoj ne mogu da se pomire sa eliminacijom sa Evropskog prvenstva, odnosno i dalje im je pred očima odluka engleskog sudije Entonija Tejlora iz 106. minuta. Tada je Mark Kukurelja rukom blokirao udarac Džamala Musijalem, međutim iako je bilo očligledno šta je uradio u svom šesnaestercu, Tejlor nije pokazao na "belu tačku". Nešto kasnije, Mikel Merino doneo je pobedu Španiji i odveo je u polufinale turnira...

Već je stiglo i razjašnjenje Tejlorove odluke, da po novim instrukcijama koje su sudije dobile pred EURO to nije dovoljno za penal, to nije urazumilo navijače. Njih više od 350 hiljada do sada je potpisalo onlajn peticiju za ponavljanje utakmice, prenosi poznati portal "Sport Bible".

MOHAMED MESSARA/EPA Nemačka - Španija gol

Naravno, šanse da UEFA posluša potpisnike ove peticije su ravne nuli, pošto bi tako posle svake utakmice u kojoj su navijači iz nekog razloga ljuti, moglo da se traži ponavljanje. Takođe, ne postoji ni termin u kome bi se igrala ponovljena utakmica, a još se čeka i zvanično saopštenje sudijske komisije UEFA i stav Roberta Rosetija. Ako i čujemo da je Tejlor pogrešio, to će biti sve na čemu će se završiti meč Nemačke i Španije.

Već znamo da u utorak Španija igra polufinale Evropskog prvenstva protiv Francuske u Minhenu, dok će Holandija i Engleska dan kasnije odmeriti snage u Dortmundu. FInale je 14. jula na Olimpijskom stadionu u Berlinu.

BONUS VIDEO:

MONDO Anketa Ko treba da nasledi Piksija

(MONDO - M.V.)