Slušaj vest

Član osoblja u reprezentaciji Albanije na EURO 2024 u Nemačkoj sumnjiči se da je seksualno uznemiravao zaposlenu u hotelu sportskog centra u kojem je taj nacionalni tim boravio na Evropskom prvenstvu.

Kancelarija tužilaštva u Dortmundu pokrenula je istragu povodom ovog slučaja, objavio je portal "Anteneunna.de", a prenela albanska "Koha". Neimenovani član reprezentacije Albanije navodno je zaposlenu u hotelu zgrabio za ruku i onda je počeo se*sualni akt protiv njene volje. Tužilac nije izneo detalje o zdravstvenom stanju žrtve i iako je u toku istraga, i dalje nije izdat nalog za hapšenje. Objašnjeno je da optuženi nije ni igrač, ni trener, ni zvaničnik albanskog saveza. I vratio se sa ekspedicijom nazad kući.

Albanska reprezentacija boravila je u hotelu "SportHotel Kajzerau" u Kamenu gradu u rurskoj oblasti, oko 25 kilometara udaljenom od Dortmunda. Navedeni napad se navodno dogodio pre poslednje utakmice u grupnoj fazi, Albanija - Španija.

Albanci su ispali u grupnoj fazi u kojoj su igrali u Dortmundu, Hamburgu i Dizeldorfu i završili su na poslednjem mestu u Grupi B, iza Španije, Italije i Hrvatske. Jedan igrač te reprezentacije Mirlind Daku, suspendovan je u toku turnira zbog vređanja Srba i Makedonaca.

YURI KOCHETKOV/EPA, Robert Ghement/EPA hrvatska albanija