Slušaj vest

Fudbaleri Borca iz Banjaluke savladali (1:0) su šampiona Albanije u prvom meču prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Albanski prvak je poražen golom Damira Hrelje na banjalučkom Gradskom stadionu, a meč je obeležio i prekid od nekoliko minuta. Zbog skandiranja "Kosovo Srbija" sa tribina fudbaleri albanskog tima tražili su kraj utakmice!

Do njega nije došlo, pa je Borac u dugačkoj nadoknadi imao priliku da se domogne pobede. Ona je izuzetno velika pred revanš u Elbasanu, a treba napomenuti i da će Egnatija taj meč igrati bez dvojice fudbalera koji su isključeni u Banjaluci. Upravo to je najviše pogodilo defanzivnog veznog albanskog tima.

Albano Aleksi je u izjavi banjalučkim novinarima prvo pohvalio ekipu Borca, a onda i opleo po poljskom sudiji Danielu Stefanskom, koji je Albancima podelio sedam žutih i dva crvena kartona. "Borac ima snažan tim, ali ovo je tek prva utakmica. U drugoj ćemo mi biti domaćini i proći u narednu rundu takmičenja. Igramo kod kuće, doći će ljudi da nas podrže i verujem u svoju ekipu. Ipak moram reći nešto za sudiju, ovo nije normalno! Jedan tim dobije samo jedan žuti karton, samo jedan igrač Borca. To nije normalno! Nikad nisam video ovakvog sudiju", rekao je Aleksi.

On je pred medijima u Banjaluci odbacio tvrdnje da su fudbaleri Egnatije igrali pregrub fudbal zbog kojeg su i sankcionisani sa sedam žutih i dva crvena kartona. "Ovo je fudbal, nije košarka", dodao je albanski fudbaler.

Mondo/Slaven Petković ...

Fudbaler albanskog šampiona Albin Zelnuljaj isključen je u 58. minutu meča i tako je Borcu dao veliku prednost na terenu, a njegov saigrač Edison Ndreka drugi žuti karton dobio je u 11. minutu nadoknade. Njih dvojica neće moći da igraju revanš naredne srede, kada Borac bude gostovao u Elbasanu i pokušavao da se domogne drugog kola kvalifikacija.