Slušaj vest

Nakon što je Argentina pobedila Kanadu 2:0 u grupnoj fazi Kopa Amerike, dobili su Kanađane i 2:0 u polufinalu i tako zakazali duel za zlato sa Kolumbijom. Iako su golove na meču postigli Hulijan Alvarez i Lionel Mesi mnogo više se priča o Rodrigu De Polu zbog njegovog poteza pred kraj meča, ali i jedne situacije u 63. minutu. 

Vodila je Argentina već sa 2:0 u tom 63. minutu, a vezista Atletiko Madrida je dobio loptu i izneo je iz opasne zone. Probao je Stiven Eustakio da ga sustigne klizećim startom i nije uspeo, ali nije to zanimalo De Pola, on je odlučio da padne. Iako se na usporenom i uvećanom snimku vidi da nije bilo kontakta ni blizu pao je kao pokošen De Pol! 

To je izuzetno naljutilo Eustakija, pogotovo pošto je sudija iako faul nije postojao rešio da mu pokaže žuti karton! Ostao je skoro minut na travi Rodrigo De Pol, meč se nastavio, a on nije prestao sa simuliranjem. Pogledajte ovu situaciju: 

Već je delovalo da Kanada nema snage za bilo kakav preokret u ovom meču, a De Pol je u jednoj situaciji opet pao kao pokošen. Bilo je dosta toga fudbalerima Kanade, ali pogotovo Ismailu Koneu. Vezista rođen u Abiđanu u Obali Slonovače od 2022. godine igra za Kanadu, a sada je rešio da priđe i šutne loptu pravo u leđa De Polu. Dobio je zbog toga žuti karton, ali nije mu to uopšte smetalo. Evo i te situacije: 

(MONDO, N.L.)