Slušaj vest

Crvena zvezda je blizu velikog pojačanja! Navodno je omladinskib reprezentativac Srbije Dejan Kuzmanović na korak od dolaska u Beograd, gde bi se prvo razvijao u prvom timu Grafičara. Ovaj 20-godišnjak rođen u Lionu obukao je dres mlađih selekcija Srbije, iako je birao između tri zemlje. Po majci je mogao da igra za Albaniju, po mestu rođenja za Francusku, a po ocu za Srbiju. 

Sada pošto ne dobija šansu u prvom timu Monaka u potrazi je za minutima i nada se da će ih dobiti na terenu iza juga "Marakane" u Prvoj Ligi Srbije. Bilo je navodno interesovanja za njega od strane švajcarskh Serveta i Ciriha, hteo ga je i austrijski Šturm, ali je on rešio da dođe u zemlju porekla. 

"Rođen sam u Lionu, ali nisam imao dilemu i odlučio sam da igram za Srbiju. Odrastao sam u srpskoj porodici, srpsko sam dete. San mi je da obučem dres sa nacionalnim grbom. Moj deda je želeo da jednog dana zaigram za "orlove" i verujem da ću mu ispuniti tu želju u dogledno vreme", rekao je Kuzmanović i istakao:  "Za Slovene kažu da su vrele krvi. Takav je i moj temperament od malih nogu. Prihvatam samo pobede, ne dozvoljavam sebi da pružim manje od najboljeg", dodao je on.

Krasi ga fizička snaga i agresivnost, a trudio se da tokom karijere stekne stil igre koji podseća na njegova dva idola - Serhija Ramosa i Nemanju Vidića. Ukoliko bude makar delić igrača kakvi su oni bili, ispostaviće se to kao sjajan potez Grafičara. 

"Serhio Ramos, a pre njega Nemanja Vidić. Pre svega zato što je Srbin, kao i ja. To su defanzivci, čvrsti, jaki u duelima, čisti. Pride su tehnički sjajni, lideri svojih ekipa na terenu i u svlačionici", rekao je Kuzmanović jednom prilikom.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

Kurir Crvena zvezda, pehar, delije