Slušaj vest

Srpski internacionalac Dušan Tadić zablistao je u prvoj utakmici za Fenerbahče pod vođstvom Žozea Murinja. On je u pripremnoj utakmici protiv Strazbura (4:0) postigao drugi gol svog tima, udarcem sa distance u 33. minutu. Posle driblinga je izgradio sebi poziciju van kaznenog prostora, poslao loptu ka golu i ona nije zakačila nikoga do ulaska u mrežu. Saigrači su mu čestitali, a Žoze Murinjo je video da će mnogo dobiti od svoje "desetke" ove sezone. Pogledajte taj gol:

Dušan Tadić imao je kratak odmor do ove nedelje, kada se priključio Feneru i novom šefu stručnog štaba. On je u junu nastupio na Evropskom prvenstvu, na kojem nije uspevao da ovako pogađa, a posle turnira je postalo izvesno da je završio svoju karijeru u reprezentaciji Srbije.

Tadić se i tokom turnira javno suprotstavio odluci selektora Stojkovića da ga u utakmici protiv Engleske stavi među rezerve, a isto je uradio i nakon remija protiv Danske i eliminacije "orlova". Zbog toga se nameće logičan zaključak, dodatno pojačan zvaničnim ostankom selektora Dragana Stojkovića, da je Tadić posle 16 godina završio karijeru u dresu reprezentacije Srbije.

Anketa

Da li će Tadić igrati za reprezentaciju i dalje?

Ono što jeste sigurno je da će od ovog leta od na terenu dirigovati igrom ekipe Žozea Murinja, pred kojom su za tačno 10 dana kvalifikacije za Ligu šampiona i početak dvomeča protiv Lugana.

BONUS VIDEO: Tadićeva izjava posle Danske

MONDO/Milutin Vujičić Dušan Tadić izjava 2