Slušaj vest

Fudbalski klub Partizan počinje novu seznu - samo dva sata nakon što se lopta zakotrlja u Leskovcu i startuje sezona 2024/25, crno-beli će na svom stadionu, ali u ulozi gosta, igrati protiv Napretka iz Kruševca. Biće to premijera tima koji je tokom prethodnih nedelja trener Aleksandar Stanojević pripremao za pohod na šampionsku titulu. Po nju je došao i Đorđe Jovanović (25), povratnik u Humsku.

Sezona koja je pred igračima Partizana može da donese mogo - pre svega šampoionsku titulu posle sedam godina čekanja. Kao i trener Stanojević, napadač Jovanović ističe da će borba biti teška jer su se pred sam početak prvenstva dogodile čudne i nenormalne stvari, promena pravila o bonus igračima samo desetak dana pred prve utakmice. 

"Mislim da sezona može da donese mnogo, Partizan je veliki klub i veliki brend koliko god bio u nekim problemima. Dobre igre u Partizanu znače. Navijači žele da se vrati titula. Svi prate Partizan, cela Evropa ceni Partizan, mislim da bi mi zbog toga dobra sezona mnogo značila. Ova ekipa mora da se drži zajedno cele sezone, da budemo kao jedan i onda da vidimo da li je to dovoljno da budemo u borbi i da uzmemo titulu. Želja svih nas u klubu je da se ta titula vrati kod nas jer je veliki period od sedam godina. Mislim da je sad vreme. Koliko god bilo teško, znamo svi gde igramo i šta se sve dešava. I ova najskorija dešavanja... Ne interesuje me, ne bih ni pričao o tome ali eto, to su neke čudne i nenormalne stvari. To je samo potvrda gde igramo i protiv čega se borimo. Mislim da može, košarkaški klub je pokazao da može da se uzme titula koliko god bilo teško", zaključio je Đorđe Jovanović za MONDO.

MONDO/Stefan Stojanović FK Partizan Media Day

Jovanović je ponovo na mestu gde je naučio sve o fudbalu i ne krije oduševljenje zbog toga. Život mu je potpuno drugačiji kada je član Partizana i kada igra u nekom drugom timu - u Humskoj mu je uvek dobro, a u dresu Partizana oseća se kao na sedmom nebu.

"Sada sam u klubu koji volim, pa je sve pozitivno i dobro. Mesec dana smo se spremali, sad je vreme da vidimo gde smo", pričao nam je Đorđe Jovanović i odmah se osvrnuo na prvi mandat: "Kad sam ušao u prvi tim, ja sam bio na sedmom nebu. Da nosim dres Partizana, da igram za prvi tim, pred navijačima... Meni je to bio san od malena. To mi je bio glavni utisak, ali to sam prošao u prvom mandatu, sada sam dosta stariji i zreliji. Mislim da je velika razlika između onog i ovog mandata."

Između dva mandata u Partizanu Jovanović je imao i epizodu u Čukaričkom, a sada će mu barem zbog jednog detalja biti lakše nego na Banovom brdu - može da proslavlja golove! "Samo sam jednu utakmicu igrao protiv Partizana, kada je bila druga utakmica imao sam korona. Izgubili smo 2:0, mislim da je šef Partizana bio Aleksandar Stanojević. Bilo je teško, razmišljao sam šta da radim ako dam gol, da li da stanem... Totalno neprirodno i čudno! Sad znam šta ću! Nikad nemam spremljeno šta ću uraditi, to zavisi od inspiracije, zavisi kako mi dođe", rekao je Jovanović.

MN Press Srpski reprezentativac.

Partizan je ostao bez Sameda Baždara, ali tu je i dalje Mateuša Saldanja, koji će biti najveći "rival" za mestu u timu povratniku u crno-beli dres. jovanović se ne plaši konkurencije i spreman je da pokaže golgetersku formu kojom može da zameni Brazilca, najboljeg strelca ekipe u prethodnoj sezoni.

"Prvenstveno se nadam da ću biti zdrav cele sezone, da mogu da pomognem u svakoj utakmici koliko šef odluči da mu je potrebno. Tu sam, spreman sam, radio sam. Od napadača se uvek očekuju golovi, nadam se da ću ih postići mnogo i da će oni značiti klubu. Ja sam došao da zamenim Saldanju, verujem da mogu! Videćemo, on je još tu, pričamo da će možda otići. Prošle sezone je dao dosta golova, u dobrom je ritmu...", kaže Đorđe, a odmah ga pitamo i za ostanak nakon pozajmice.

Šta će biti narednog leta, kada istekne jednogodšnja pozajmica iz Bazela, u koji je stigao nakon odlične forme u Makabiju iz Tel Aviva? "Klub ima opciju da otkupi za dva miliona ugovor od Bazela. Duga je sezona, videćemo. Što se mene tiče, ja bih voleo da budem u Partizanu deset godina, da uzimamo titule, da igramo Evropu i da sve bude uspešno. To je veliki vremenski period, ima vremena do aprila ili maja da klub i ja odlučimo", istakao je napadač.

(MONDO/Dušan Ninković)

BONUS VIDEO:

MONDO Miloš Vazura izjava