Slušaj vest

Srpski klubovi koji igraju u Evropi saznaće danas rivale u trećem kolu kvalifikacija za UEFA takmičenja, pa tako osim Partizana koji danas čeka žrebove Lige šampiona i Lige Evrope - u Nionu će biti izvučena imena i Vojvodine i Radničkog. U slučaju kluba iz Novog Sada, to će takođe biti učinjeno dvaput!

Kao što je poznato, Vojvodina u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope igra protiv Ajaksa, a u slučaju da ga prođe - imaće iste rivale kao što ih ima i Partizan, ako ispadne iz Lige šampiona. Dakle, u pitanju su pobednici mečeva: Trabzonspor (Turska) - Ružomberok (Slovačka), Serkl Briž (Belgija) - Kilmarnok (Škotska) i Panatinaikos (Grčka) - Botev Plovdiv (Bugarska), odnosno poraženi iz dvomeča Lugano (Švajcarska) - Fenerbahče (Turska).

Ako Novosađani ne prođu Ajaks ispašće u Konferencijsku ligu gde će danas od 14 časova saznati potencijalnog rivala: Biće nepovlašćeni, što znači da igraju protiv pobednika nekog od sledećih mečeva: Kluž (Rumunija) - Neman (Belorusija), Žalgiris (Litvanija) - Pafos (Kipar), Dnjepar (Ukrajina) - Puškaš akademija (Mađarska), AEK (Grčka) - Inter (Andora) i Maribor (Slovenija) - Krajova (Rumunija).

Što se tiče Radničkog, ako bude bolji od Mornara iz Bara, slede dueli sa nekim od sledećih ekipa u Konferencijskoj ligi: Bašakšehir (Turska) - La Fiorita (San Marino), Makabi Haifa (Izrael) - Sabah (Azerbejdžan), Hapoel Berševa (Izrael) - Černo More (Bugarska), Milsami (Moldavija - Astana (Kazahstan) i Pakši (Mađarska) - AEK Larnaka (Kipar).

BONUS VIDEO:

Kurir Vojvodina, finale kupa

(MONDO - M.V.)