Slušaj vest

Reprezentativac Srbije Strahinja Pavlović prelazi u Milan za 18 miliona evra. Danima i nedeljama trajali su pregovori, a poznati italijanski novinar Fabricio Romano potvrdio je da je sve dogovoreno. Bivši igrač Partizana, Bazela i doskorašnji defanzivac Salcburga postaće saigrač Luke Jovića na San Siru i igraće sa njim u Ligi šampiona.

"Strahinja Pavlović prelazi u Milan. Postignut je dogovor da pređe iz Salcburga. Dugoročni ugovor je utanačen pre nekoliko dana, jer je igrač čvrsto želeo da pređe u Milan. Ukupni transfer-paket je vredan više od 18 miliona evra i uskoro će biti objavljeni detalji i potvrđeno", napisao je Romano.

Strahinja Pavlović (23) ponikao je u Partizanu, iz kojeg je otišao jako mlad, u januaru 2020. godine za 10 miliona evra. Tada ga je kupio Monako, u kojem se ipak nije snašao, pa je preko Serkl Briža i Bazela tražio sredinu u kojoj će da se skrasi i pronašao je u Austriji. U Red Bul Salcburg stigao je u julu 2022. godine i bio plaćen sedam miliona evra.

Za dve godine u Austriji Pavlović je odigrao 71 meč, postigao šest golova uz šest asistencija i najvažnije, 12 puta nastupio u Ligi šampiona. To iskustvo iskoristio je za dalji napredak i za podizanje sopstvene cene, čemu su doprinele i njegove dobre igre na Evropskom prvenstvu, bez obzira na loš rezultat Srbije. Sada je pred njim prelazak na veću scenu, u tim Paula Fonseke i u redove sedmostrukog prvaka Evrope.

MONDO/Stefan Stojanović Strahinja Pavlović