Slušaj vest

Uoči i posle prve utakmice Partizana i Dinamo Kijeva, u ukrajinskom klubu su čitali saopštenja i oglašavali se na klupskom sajtu, oštro kritikujući crno-bele zbog puta na pripremni turnir u Moskvu. Govorili su tada o ubijenoj i sakaćenoj ukrajinskoj deci u ratu sa Rusijom, o žrtvama, zločinima, odbili da se pozdrave sa igračima Partizana... A, sad su došli u Beograd, na revanš.

Trener Oleksandar Šovkovski (49) i napadač Andrej Jarmolenko (34) za konferenciju za novinare na stadionu Partizana nisu spremali saopštenja, niti ih čitali u ime kluba kao prošle nedelje. Govorili su samo o fudbalu i revanšu posle svoje ubedljive pobede 6:2 u Poljskoj.

"Naravno, prva utakmica ima veliki značaj, ali profesionalci ne bi treblao da prave razliku između pobeda i poraza, već bi trebalo da se pripremaju za bilo koju utakmicu sa maksimalnom željom da pokažu svoje najbolje kvalitete – kako pojedinačno svakog igrača, tako i timske kvalitete u celini. Zato smo se za ovu utakmicu pripremali sa velikom željom da pokažemo dobru igru, naše borbene kvalitete. Kako kažu, odigrali smo samo prvo poluvreme, a drugo će već sutra na ovom stadionu", rekao je Šovkovski.

Dusan Milenkovic/ATAIMAGES Dinamo Kijev Partizan konferencija za novinare

Na pitanje da li će praviti promene u timu, trener Dinamo Kijeva rekao je da će tek doneti odluku o sastavu. "Trenutno samo Oleksandr Timčik nije uključen u sastav za meč. Umesto toga, timu su se pridružili Taras Mihavko i Matvej Ponomarenko, koji su se takmičili na Evropskom prvenstvu za mlade. Već se spremaju zajedno sa ekipom. Dakle, svi su u redu i pripremaju se za predstojeću utakmicu. Što se tiče startne postave, odlučićemo večeras ili sutra ujutru ćemo izvršiti određena prilagođavanja. Ali o tome ćete saznati pre meča".

Napadač Dinamo Kijeva, Andrej Jarmolenko rekao je da neće biti teško spremiti se posle ubedljivog trijumfa u prvom meču. "Generalno, nije teško. Mi smo profesionalci, znamo da prolazi ekipa koja pobedi u ukupnom rezultatu i zato se spremamo za ozbiljnu utakmicu. Dobro je što smo u prvom meču ostvarili takav rezultat, ali sutra će biti sasvim druga utakmica".

On je još jednom zahvalio navijačima na podršci u prvom susretu. "Naravno, želeo bih da se zahvalim našim navijačima, Ukrajincima, koji su došli na ovaj meč i podržali nas. Ali ne bih sada da pričam o prvom meču, jer je to već istorija i treba da se pripremimo za predstojeći meč kao da će to biti tek prva utakmica u dvomeču. Moramo zaboraviti taj rezultat i izaći da igramo dobar fudbal i dobijemo meč", rekao je Jarmolenko.

Utakmica Partizan - Dinamo Kijev počeće u 20 časova, pobednik će igrati u sledećoj rundi protiv Glazgov Rendžersa, a poraženi protiv Lugana u kvalifikacijama za Ligu Evrope.