Svi događaji
Od najnovijeg
22:00

Gol Lugana!

Pogledajte jedini pogodak iz Humske, sa meča Partizana i Lugana.

21:55

Stanojević!

"Nismo mi ništa posebno igrali. Oni su imali kontrolu igre, mi određene situacije za koje ne mogu da kažem da su šanse. To je to, čekamo sledeću utakmicu", rekao je Aleksandar Stanojević, povratnik na klupu Partizana.

21:53

KRAJ MEČA - 0:1!

Partizan je poražen od Lugana u prvom meču trener kola kvalifikacija za Ligu Evrope, a u Humskoj crno-beli nisu mnogo pokazali svojim navijačima.

21:48

Još 5 minuta!

Sudija iz Holandije odredio je nadoknadu prvog meča između Partizana i Lugana. 

21:46

89. minut - Dve šanse za Lugano!

Popustila je koncentracija fudbalerima Partizana, pa je tim iz Švajcarske dva puta uspeo da namuči Aleksandra Jovanovića, u veoma kratkom roku. Srećom, golman crno-belih je bio na visini zadatka. U suprotnom bi ovaj dvomeč već bio završen.

Partizan Lugano uživo prenos TV Arena sport
MN Press 

21:42

85. minut - Grimaldo!

Kakvu je šansu za izjednačenje imao Partizanu. Malo je falilo da poslednje pojačanje, krilni napaač iz Perua, postane heroj crno-belih. Šutirao je ka golu rivala, nije idealno zahvatio loptu, a Saipi je morao da je sprovede u korner.

21:37

79. minut - Poslednja izmena Partizana!

Umesto Zahida na terenu je Nemanja Nikolić, a jasno je da Aleksandar Stanojević kreće ofanzivnije ka golu rivala. Sada se Natho seli na mestu u defanzivnom delu veznog reda, a Nikolić će igrati iza drugog rezerviste, Jovanovića.

21:32

74. minut - Izmena!

Odmah nakon primljenog gola, Aleksandar Stanojević menja napadača, što je pripremio i pre poslednje akcije švajcarskog tima. Umesto Saldanje je na terenu Đorđe Jovanović, koji je pogodio u prethodnom prvenstvenom meču.

Partizan Lugano uživo prenos TV Arena sport
MN Press 

21:31

73. minut - GOL, Zanoti!

Prvi šut u okvir gola u drugom delu meča donosi prednost gostima iz Švajcarske. Matija Zanoti je oprobao udarac sa dvadesetak metara i savladao je Aleksandra Jovanovića.

21:16

58. minut - Dvostruka izmena!

Još dvojicu fudbalera menja Aleksandar Stanojević. Umesto Kalulua i Severine na terenu su Bibars Natho i Žoao Grimaldo. Očigledno je trener Partizana nezadovoljan igrom ofanzivnog dela veznog reda jer je do sada napravio tri promene u tom delu tima.

21:10

53. minut - Penal?

Nije Holanđannin pokazao na belu tačku nakon što je Aldo Kalulu oboren pred golom Lugana, a ni VAR soba se nije oglasila da mu predloži gledanje snimka. Deluje da je bilo kontakta i da je greška što sudija nije barem pogledao ponovljeni snimak ove situacije.

Partizan Lugano uživo prenos TV Arena sport
MN Press 

21:02

46. minut - Nastavljamo!

Partizan je napravio jednu promenu na poluvremenu, a umesto Ibrahima Zubairua na terenu je Jung Džun Goh.

20:46

Poluvreme - 0:0!

Ne preterano sadržajnih 45 minuta, uz jedan nadoknade, gledali smo u Humskoj. Crno-beli su prepustili rivalu potpunu kontrolu terena i daleko veći posed lopte (22-78), ali je najbolje šanse stvorio iz kontri. Veliku priliku propustio je Ksander Severina, dok je Mateuš Saldanja dva puta pokušao da pobegne defanzivcima Lugana.

MN Press MN Press

20:43

45. minut - Proba Lugano!

U poslednjim sekundama prvog dela igre tim iz Švajcarske je pokušao da dođe do prednosti, ali nije opasnije ugrozio gol Aleksandra Jovanovića.

20:34

35. minut - Severina!

Odličnu je priliku imao Partizan nakon kontre, ali Ksander Severina nije uspeo da savlada golmana koji je istrčao na ivicu kaznenog prostora i blokirao udarac Holanđanina. Zbog faula u ranijoj fazi akcije Bislimi je opomenut žutim kartonom.

20:31

33. minut - Opet Saldanja...

Još jednom je Mateuš Saldanja pokušavao da pobegne igračima Lugana, još jednom Holanđanin nije dosudio faul nakon starta igrača švajcarskog tima. Ponovo su brojčano nadmoćniji protivnici uzeli loptu Brazilcu i započeli nov napad svog tima.

Mateuš Saldanja
MN Press 

20:27

29. minut - Karton!

Krilni napadač Partiza Ibrahim Zubairu dobio je javnu opomenu zbog neopreznog prekršaja na sredini terena. Momak iz Gane bio je ubeđen da njegov postupak ne treba da bude sankcionisan, pa je čak i pokazivao glavnom arbitru da odgleda snimak na VAR monitoru, iako po pravilima ova situacija ne podleže VAR proveri.

20:24

25. minut - Saldanja!

Imao je priliku napadač Partizana da pobegne poslednjoj liniji odbrane Lugana, ali su fudbaleri tima iz Švajcarske uspeli da ga spreče u nameri da postigne gol. Saldanja je zaustavljen na ivici kaznenog prostora.

20:17

19. minut - Partizan prepustio loptu!

Statistika pokazuje da crno-beli imaju loptu u svom posedu tek 29 odsto. Jasno je da Aleksandar tanojević želi čvrstim blokom da umrtvi igru, a zatim da kontrama preko Severine, Kalulua i Zubairua napravi problem gostima.

20:06

8. minut - Prvi šut u okvir gola!

Probao je Lugano, ali Aleksandar Jovanović nije imao većih problema da zaustavi taj udarac. Pre prvog šuta u okvir gola na ovom meču Partizan je imao dva opasna napada, ali Saldanja i Kalulu nisu pogodili okvir.

aleksandar jovanović
Marko Metlas/© MN press, all rights reserved 

19:59

1. minut - Počinjemo!

Gosti iz Švajcarske imaju prvi napad na meču u Humskoj.

19:55

Sudija!

Glavni arbitar meča dolazi iz Holandije, a reč je o Sander van der Ejku. Reč je o sudiji koji je nedavno sudio meč koji je PAOK rešio u svoju korist protiv Borca u Banjaluci (1:0), a sa srpskim timovima nema iskustva.

19:50

Tešović!

"Od Dinama lošije ne može", rekao je u studiju televizije "Arena sport" nekadašnji fudbaler Partizana Darko Tešović.

Partizan - Dinamo Kijev-10.jpg
MN Press 

19:45

Uloga De Medine!

Aleksandar Stanojević se ponovo opredelio za štopera na mestu desnog beka, pa je Natan de Medina dobio zadatke uz desnu aut-liniju. Nije mu to strano, na toj poziciji uigravan je tokom priprema, a debitovao je i u prvom meču protiv Dinama na tom mestu.

19:35

Podrška gostima!

Iako Švajcarska nije poznata po brojnim navijačkim grupama, Lugano će imati podršku u Humskoj. Njihovi navijači su već na stadionu, spremni da bodre svoj tim.

Partizan Lugano uživo prenos TV Arena sport
MN Press 

19:20

Devet stranaca!

Na evropskoj premijeri protiv kijevskog Dinama u Lublinu Partizan je meč počeo sa osam inostranih fudbalera, a to je tada zasmetalo nekadašnjem napadaču Nenadu Mirosavljeviću. Bivši golgeter istakao je da mu se ne sviđa veliki broj stranaca u timu, a Partizan je večeras otišao i korak dalje - u postavi su samo dvojica Srba, golman Jovanović i kapiten Marković.

19:00

SASTAVI!

Partizan: A. Jovanović - De Medina, Marković, Mujakić, Jurčević - Arijaga, Zahid - Severina, Kalulu, Zubairu - Saldanja.

Lugano: Saipi - Zanoti, Papadopulos, El Vafi, Valenzuela - Mahmud, Grgić - Aliseda, Bislimi, Kimijani - Przibilko

17:00

Partizan u Superligi bez greške, 3/3

Dok su u Evropi doživeli blamažu protiv Dinamo Kijeva, fudbaleri Partizana u Superligi imaju maksimalni učinak, 3/3. Redom su u prva tri kola pobedili Napredak, Jedinstvo Ub i Železničar u nedelju. Na taj način, crno-beli su ušli u dvomeč protiv Lugana kao lideri domaćeg prvenstva.



Standings provided by Sofascore

16:55

Jedina dilema - Aleksandar Šćekić

Crnogorski vezista jedini je osećao zdravstvene probleme pred meč i zbog bolesti je dovedeno u pitanje da li će moći da nastupi protiv Švajcaraca. Stanojević pred meč nije bio zabrinut zbog zdravstvenog stanja ekipe i to je bio znak da će crno-beli ipak u najjačem sastavu u 20 časova čekati prvi zvižduk sudije Sandera van der Ejika.

Aleksandar Šćekić
MN Press 

16:50

Lugano "osetio" teren u Humskoj

Pogledajte kako je izgledao trening Švajcaraca na stadionu Partizana

Dusan Milenkovic/ATAIMAGES Partizan Lugano

16:45

Saldanja telom u Partizanu, glavom - ne

Partizanov centarfor Mateuš Saldanja nije minulog vikenda nastupio u meču protiv Železničara. Trener crno-belih Aleksandar Stanojević iskreno je govorio o statusu napadača i priznao da je Brazilac pred transferom, a da samim tim mislima nije potpuno fokusiran na obaveze u klubu.

"Uz ekipu je, pozitivan je, on je naš najbolji igrač i to nije sporno, ali nije lako strancima koji imaju neke određene ciljeve u životu. Moramo da se adaptiramo na sve te situacije. Trebaju mi momci sa pravom glavom u ovom našem teškom trenutku", rekao je Stanojević o centarforu.

Aleksandar Stanojević Mateuš Saldanja
ATA Images/Dušan Milenković/MN Press 

16:40

Edin Džeko poslao Lugano u Humsku

Švajcarski tim, koji sa klupe predvodi trener Matija Kroči Toti, bio je vicešampion Švajcarske u prošloj sezoni, sa osam bodova zaostatka za Jang Bojsima, koji će direktno u plej-of za popunu Lige šampiona. Lugano je potom u kvalifikacijama dobio pakleno težak posao - duele protiv Fenerbahčea Žozea Murinja i u njima je nastupio hrabro, ali ipak nije napravio senzaciju. U Švajcarskoj je bilo 4:3 za Fenerbahče, a u Turskoj 2:1 za isti tim. Edin Džeko je razbio Lugano u dva meča i ukupno je postigao četiri gola.

Edin Džeko
ERDEM SAHIN/EPA 

16:35

Stanojevićev problem - dobri igrači, slab tim

"Partizan ima dobre igrače, ali nema dobar tim", iskreno je govorio Aleksandar Stanojević na konferenciji za novinare pred Partizan - Lugano.

Aleksandar Stanojevićritzan.jpg
Youtube/FK Partizan Beograd 

16:30

Partizanov neprijatan početak u Evropi

Crno-beli su ovo leto počeli u kvalifikacijama za Ligu šampiona, u kojima su doživeli debakl u dvomeču protiv Dinamo Kijeva. Izgubili su ukupnim rezultatom 2:9 i Ukrajinci su ukazali treneru Aleksandru Stanojeviću na sve slabosti njegovog tima, a nije ih malo.

Partizan - Dinamo Kijev-7.jpg
MN Press 

16:25

Partizan kreće u Ligi Evrope

Kada holandski sudija Sander van der Ejik označi u 20 časova početak utakmice na stadionu Partizana, počeće i dvomeč 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope, Partizan - Lugano. Revanš će biti odigran za nedelju dana u Švajcarskoj, a pobednik će u plej-ofu igrati protiv Bešiktaša. Ko izgubi, preseliće se u plej-of za Konferencijsku ligu i u njemu će takođe imati jakog protivnika - pobednika dvomeča Silkeborg - Gent.