Slušaj vest

Bivši španski fudbaler srpskih korena Bojan Krkić bio je na žrebu za Ligu šampiona u Monaku kao predstavnik Barselone. Nekadašnji đak i prvotimac "Blaugrane" sada je klupski operativac i spletom okolnosti doći će ove jeseni u Beograd.
U razgovoru za TV Arena sport, bivši fudbaler rođen u Kataloniji od oca Srbina i majke Špankinje, davao je izjavu na engleskom jeziku.

"Iskreno, veoma sam srećan, srećan sam što će Barselona igrati u Beogradu, jedva čekam da dođem u Beogtrad. Biće to dobra utakmica, za nas i za Crvenu zvezdu", kazao je Krkić.

Upitan da li je ikad postojala mogućnost da igra za Zvezdu, Krkić se nasmejao. "Bilo je mnogo priča, moj otac je odande, svi znaju da je u mojoj porodici mnogo simpatija za Crvenu zvezdu. Uvek je posebno kada postoji šansa da se dođe u Beograd i da se igra protiv Zvezde", rekao je Krkić.

Sin nekadašnjeg fudbalera OFK Beograda Bojana Krkića seniora dugo je bio velika želja srpskog saveza, ali nikad nije zaigrao za zemlju svog oca. Doduše, nije igrao ni za Španiju izuzev 2008. godine, kada je debitovao protiv Jermenije pod vođstvom Visentea Del Boskea, nakon što su u Španiji saznali da se i Srbija raspituje za mogućnost da Bojan igra za nju.

Od tada je prošlo mnogo vremena, Krkić je u međuvremenu imao slabiju karijeru od one koja mu se predviđala i već 2014. godine je sišao sa najviše scene nakon epizoda u Barseloni, Milanu i Romi. Igrao je potom za Stouk, Majnc, Alaves, u MLS-u za Montreal Impakt i u Japanu za Visel Kobe.

Kako je zaboravio srpski jezik

Profimedia Bojan Krkić Perez

U jednom intervjuu za Bi-Bi-Si tokom boravka u tamošnjem Stouku, on je objasnio zašto ne govori više srpski. "Kada sam bio malo dete pričao sam srpski i katalonski savršeno. Posle sam krenuo da učim španski. Nisam vežbao srpski jezik i sada ne mogu da ga pričam baš dobro", kaže Bojan.

Interesantno je i to da je Krkić 2016, osam godina posle debija za Španiju, pokušao da promeni fudbalsko državljanstvo i da tako proba da igra za Srbiju, ali mu to FIFA nije dozvolila.