Slušaj vest

Kadetska selekcija FK Partizan, predvođena trenerom Miroslavom Vulićevićem, savladala je Crvenu zvezdu rezultatom 2:1 na pomoćnom terenu stadiona "Rajko Mitić" terenu u 4. kolu Kadetske lige Srbije. Golove za Partizan postigli su Todor Obradović (49') i Filip Dončić (89').

Crvena zvezda je povela 1:0 golom Luke Zarića, a onda je tim nekadadašnjeg beka crno-belih preokrenuo i doneo mu trijumf u prvom trenerskom derbiju.

"Čestitam mojim igračima na maskimalnoj požrtvovanosti i veri u sebe. Drago mi je zbog igrača što su preokrenuli rezultat. Nakon primljenog gola imali su odličnu reakciju, nisu potonuli psihički. Uradili su sve kako smo se dogovorili, a jedino što im malo zameram je što su ušli u utakmicu sa malim grčem. Video sam na poluvremenu da im je žao što nisu neke prilike iskoristili, što je prošlo poluvreme ne baš onako kako smo mi zamislili, ali mogu da budem zadovoljan i prvim delom igre, pošto smo imali dosta prilika“.

U pripremi utakmice, Vulićević je sa saradnicima bio svestan toga da Zvezda ima viši tim. "Znali smo da što se tiče prekida da smo hendikepirani – zato što su viši od nas i znali smo da će to biti njihovo glavno oružje. Ne vidim da su nas na neki drugi način kroz igru ugrozili, sem sa prekidima. Sa druge strane, mi smo tačno znali na koji način mi njih možemo da ugozimo. Drago mi je što je ekipa prepoznala svoje šanse tokom utamice“.

Igrati, a onda i pobediti u utakmici protiv Crvene zvezde – posebna je emocija. "Pobediti u derbiju nije mala stvar. Oni su još mladi, ali osećaju šta znači Derbi i drago mi je što je tako! Posle turnira, koji smo igrali u Kini, gde su igrali sa starijim ekipama, pobeda na današnjoj utakmici je još jedan pokazatelj da treba da nastave ovako da rade i da veruju".D

Današnja utakmica bila je i Vulićevićev trenerski debi u "večitom derbiju". "Meni kao treneru znači, prvi trenerski Derbi i pobeda. Ostao bi žal da nismo dobili, jer sa onim što smo prikazali – zaslužili smo pobedu, ali ono ja njima kažem, a što sam im rekao i na poluvremenu – moje mišljenje o njima se ne bi promenilo ni da smo izgubili, ali da su pokazali želju i borbu na terenu".

Čuvar mreže crno-belih danas je bio Miloš Kosanović, koji je dobio šansu umesto Tarika Banjića, jer je on morao da zameni povređenog Ivana Bjelića u omladinskom derbiju. "Pohvalio bih i malog Kosanovića, koji je iznenada dobio priliku, ali mi smo svi verovali u njega, imali poverenje i sa nekoliko intervencija je uneo ekipi stabilnost, bez obzira na tu jednu grešku. Uvek im kažem da tehničku grešku mogu da oprostim i razumem, ali odnos prema dresu Partizana, terenu, saigraču – to se zna kakav treba da bude. Moraju da veruju i da nikad ne odustaju, a za to im svaka čast!"

MN Press Miroslav Vulićević

Kadeti Partizana imaće samo mali predah, a onda ih u subotu očekuje utakmica sa ekipom Olea, koja je bila odložena zbog učestvovanja crno-belih na turniru u Šangaju. "Utakmica u subotu mora da se dobije da bi trijumf u Derbiju imao taj pečat koji treba da ima. Sada da se momci malo raduju, ali kad se na sledećem treningu okupimo Derbi ide u istoriju", doado je Vulićević.