Slušaj vest

Fudbalski klub Partizan bio je izuzetno aktivan u letnjem prelaznom roku - u tim Aleksandra Stanojevića stiglo je čak 12 pojačanja, a među poslednjima je dres tima iz Humske zadužio senegalski ofanzivac Pape Furer (18). Dugogodišnji đak Liona u Beogradu će imati priliku da se ozbiljnije nametne u seniorskom fudbalu, a Francuzi su saopštili pod kojima je uslovima stigao u Superligu.

Iako je godinama važio za velikog talenta u mlađim kategorijama Olimpika iz Liona, Pape nije uspeo da se domogne prvog tima. Prethodnog leta zatražio je odlazak iz kluba, zatim je minutažu delio između omladinske ekipe i rezervnog tima koji se takmiči u nižim ligama Francuske, a zatim mu je želja ispunjena. Kao slobodan igrač pojačao je Partizan!

"Olimpik Lion obaveštava javnost o odlasku veziste Papea Furera u srpski klub Partizan iz Beograda. Klub je zadržao 25 odsto od sledeće prodaje igrača koji je 2005. godište", navodi se u objavi Liona, koji se očigledno nada da će Senegalac eksplodirati u Beogradu i zatim napraviti unosan transfer. Ne bi to bilo loše ni za Partizan, pošto je igrača dobio bez obeštećenja, mogao bi da ima koristi od njega na terenu, a zatim i da prihoduje 75 odsto od prodaje.

O tome je već pričao trener Aleksandar Stanojević. "Pape Furer je došao iz škole Liona. Talentovan igrač, neko vreme smo pregovarali sa njim. Ima dobre ofanzivne karakteristike, ima tehničke sposobnosti. On je naš projekat. Nije u konkurenciji za OFK Beograd, za kasnije ćemo da vidimo", rekao je trener crno-belih.

Ovog leta Partizan je na pozajmice doveo svoje nekadašnje fudbalere Mihajla Ilića i Đorđa Jovanovića, dok su transfere u klub napravili Milan Lazarević, Vukašin Đurđević, Nihad Mujakić, Mario Jurčević, Marko Kerkez, Kervin Arijaga, Stefan Kovač, Žoao Grimaldo i Ibrahim Zubairu.

Bonus video:

Arena Sport Haos na meču IMT - Partizan