Slušaj vest

Napadač Partizana Ksander Severina (23) od danas je i zvanično igrač Makabija iz Haife. Krilni ofanzivac stigao je u Humsku pre godinu dana i napustio je "Parni valjak" posle osam postignutih golova, jedne asistencije i uz lepe reči o svojim danima u Beogradu i u klubu.

"Od prvog dana mog boravka u Partizanu sam uživao. Moji cimeri i moji saigrači su činili sve da se ovde osećam kao kod kuće i da oni budu moja porodica. Meč koji nikada neću zaboraviti, koji mi je najomiljeniji je moj prvi „večiti derbi“, jer tu atmosferu koju sam tada doživeo sa našim navijačima na stadionu je nešto što ću pamtiti zauvek. I,naravno, gol protiv Crvene zvezde!"

Na odlasku, Severina je poručio: "Mojim saigračima želim puno sreće u prvenstvu i, naravno, pobedu u derbiju koji igramo kod kuće!"

"Ksanderu želimo puno sreće u nastavku karijere", poruka je Partizana Severini, čiji rastanak nije iznenađenje, posebno kada se uzmu u obzir njegove blede partije ovog leta. U šest evropskih utakmica ostvario je samo jednu asistenciju i nije pomogao ekipi u dvomečima protiv Dinamo Kijeva, Lugana i Genta.

Nebojsa Parausic/© MN press, all rights reserved, Marko Metlas/© MN press, all rights reserved Ksander Severina

Severina je došao u Partizan iz Holandije, jer je nastupao od 2020. za Ado Den Hag, a početo je karijeru u mladim kategorijama Sparte iz Roterdama. Njegov odlazak deo je širih promena u klubu, u sklopu kojih je otišao i prvi centarfor Mateuš Saldanja u Ferencvaroš.

Bonus video: Mondo intervju sa Ksanderom Severinom

MONDO/Nemanja Stanojčić Ksander Severina MONDO intervju