Slušaj vest

Berkinu Arslanogulariju, golmanu fudbalskog kluba Union Berlin, amputirana je noga jer mu je pre nekoliko meseci dijagnostikovan rak kostiju koji se brzo proširio. 

Arslanogulariju je osamnaestogodišnjak rođen u Nemačkoj, ali je turskog porekla. Pre nekoliko meseci dijagnostikovan mu je rak kostiju, mladi golman je bio izložen hemioterapiji, ali kako je bolest brzo napredovala igraču Uniona je morala da bude amputirana leva potkolenica. "I pored svih napora i intenzivne hemioterapije, tumor do sada nije mogao da se pobedi, a kao mera spasavanja Berkinu je morala biti amputirana noga", stoji u objavi kluba. 

Mladi golman prošao je mlađe kategorije kluba i naporno se pripremao za predstojeće zadatke. "Još kao dečak, Berkin je sanjao da jednog dana istrči pred navijače Uniona. Neumorno se probijao kroz omladinske timove, a prošle sezone je dobio priliku da prvi put trenira sa profesionalcima", kažu iz kluba. Jedan od najvećih uspeha u dosadašnjoj karijeri bio mu je debitantski nastup i izlazak na teren u prijateljskom meču protiv Magdeburga

Arslanogulariju se oglasio posle operacije i zahavalio se na podršci. "Već sam prevazišao mnoge prepreke u svom životu. I sada ću se boriti protiv ove bolesti svim sredstvima koja su mi na raspolaganju. Zahvaljujem se svima na podršci", rekao je Arslanogulari.

Klub je pokrenuo akciju prikupljanja novca za mladog golmana. S obzirom na to da će se Arslanogulari i njegova porodica suočiti sa novim izazovom biće im neophodna podrška. "Trenutni stan u kojem živi porodica nije prilagođen za osobe sa invaliditetom. Novi stan ili renoviranje su neophodni za novi početak, ali dovešće do ogromnih troškova", naovdi se u objavi kluba koja poziva sve ljude koji su u mogućnosti da pomognu. 

BONUS VIDEO: 

MONDO/Milutin Vujičić Fudbalska revolucija u Kataru 1