Slušaj vest

Zlatan Ibrahimović retko priznaje da nije u pravu, još ređe se izvinjava. O izvinjenju pred TV kamerama da ne pričamo... Ali, zbog odluke da Milan "precrtao" Luku Jovića za Ligu šampiona, Zlatan Ibrahimović se na televiziji lično izvinio Srbinu i to pred milionskim auditorijumom uoči meča sa Liverpulom.

"Ceo prelazni rok se odigrao kako smo želeli, doveli smo igrače koji su nedostajali. Falio nam je drugi napadač i zato smo doveli Tejmija Ejbrahama. Jedino mi je žao Luke Jovića koji je bio višak na listi za Ligu šampiona, izvinjavam se", poručio je Ibrahimović koji je inače ubeđivao Jovića da ostane u Milanu, garantujući mu da će imati minute, a ostaje da vidimo da li će na kraju ispuniti dato obećanje.

Ibrahimović je odbio da prokomentariše navode da je Milan želeo da dovede Viktora Osimena (otišao iz Napolija u Galatasaraj posle svađe sa svima u klubu), dok bi možda "rosonerima" najviše prijao - Zlatan: "Ne nedostaje mi teren, fali mi samo adrenalin. Ti trenuci su bili prelepi, ali kada prihvatite da je kraj - nema nazad".

Luka Jović
MN Press 

Interesantno je da Zlatan Ibrahimović u Milanu nema ulogu sportskog direktora, nego savetnika vlasnika kluba, ali je direktno birao pojačanja i trenera Paula Fonseku. Uoči meča sa Liverpulom, koji je Milan inače izgubio 3:1, objasnio je da sezona nije počela kako su se nadali, ali da svi moraju biti strpljivi: "Kada nema lava, dođu mačići. Kada dođe lav, mačići nestanu. Za sada je nivo fudbala koji igramo nizak, previše se priča o svemu, a ja hoću samo da radim. Nisam bio tu zbog ličnih razloga, ali sam od prvog dana uključen u rad u klubu. Moja uloga je jasna: ja sam gazda i svi rade za mene", rekao je uz osmeh Ibrahimović.

Podsetimo, očigledno je Zlatanova odluka bila i da Jović ne bude na spisku za Ligu šampiona, ali je istovremeno uticao na njega da ostane u Milanu jer ih čeka mnogo utakmica ove sezone i Ejbraham i Morata - koji su često povređeni - neće moći da izdrže sami takav tempo.

Prošle sezone u dresu Milana videli smo da je Jović imao ulogu džokera i postigao je devet golova, dok je ove sezone u dva nastupa upisao samo 64 minuta i nije stigao da se upiše u strelce.

BONUS VIDEO:

MONDO/Milutin Vujičić Luka Jović o Srbija - Slovenija