Slušaj vest

Dinamo Zagreb je u Ligi šampiona izgubio od Bajerna sa 9:2, a nekoliko dana kasnije debakl je doživeo i Sent Etijen. U meču domaćeg šampionata Nica ih je demolirala sa čak 8:0! Dala im je šest golova za poluvreme, zaista nestvarno.

Ovako nešto nikada se nije desilo u Francuskoj. Nica je tako izjednačila sopstveni rekord po broju datih golova, dok je Sent Etijenu ovo drugi najgori poraz, prvi je od Bordoa 1951. godine kada je bilo 9:0! Nica je takođe postala prvi klub u istoriji prve lige Francuske koji je u 21. veku dao šest golova za poluvreme.

Rezultat najbolje opisuje dešavanja na terenu, sve je izgledalo kao da je video igrica, a ne meč profesionalnih fudbalera. U četvrtom minutu Batubinšika je postigao autogol, da bi samo tri mintua kasnije Ndombele duplirao prednost. Nestvarno izgleda, ali je Nica u još dva kratka razmaka postizala po dva gola.

Naredni je u 24. minutu dao Čo, pa je Jusufa Mukoko stupio na scenu. Dao je gol u 26. minutu, pa je asistirao Gesandu za gol u 36. minutu, a onda je sam postigao svoj drugi gol na meču u 39. minutu i tada je na semaforu stajalo 6:0! Trener gostiju Oliver Dal'Oljio napravio je trostruku izmenu u 35. minutu, ni to nije pomoglo.

Nica je u drugih 45 minuta spustila ritam, ali je čak i u tom sporijem ritmu dala još dva gola. Diop je pogodio u 75. minutu, da bi konačan rezultat postavio Rosario iz penala u 86. minutu. Sent Etijen je na pet gosadašnjih mečeva osvojio samo tri boda i ima gol razliku 1:15...

BONUS VIDEO:

MONDO/Milutin Vujičić Fudbalska revolucija u Kataru 2